km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Vádat emeltek két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert

Vádat emeltek két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert.

 

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen. Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje. Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását.


Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra, a két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbította. A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt - írta az ügyészség.


A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag - képkeretek közé rejtve - MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték, és ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.


A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt. A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, amelyek hatóanyagtartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.


A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést és kiutasítást indítványoz.


A vádlottak letartóztatásban vannak - áll a közleményben. (MTI)

 

Illusztráció: pixabay.com


 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.