km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
A Váci Mihály utcában folytatódott az őszi nagytakarítás

A Váci Mihály utcában folytatódott az őszi nagytakarítás

Folytatódik a tavaly megkezdett városi nagytakarítás: a SZOVA és a SZOMPARK az őszi lombhúzást végzi gépi, illetve kézi erővel a legforgalmasabb utcákban. Az érintett szakaszokat délelőttönként néhány órára lezárják a parkoló autók elől. Az akció október közepétől november elejéig tart, az utolsó héten a belvárosi tereket tisztítják meg.

 

A Váci Mihály utcában takarítottak ma délelőtt a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai. Az utcát a közterület-felügyelők segítségével délelőtt 8 és 12 óra között lezárták a parkoló gépjárművek elől, így a seprőautó hozzáfért a szegélyek melletti területekhez is. Közben a járdát egy kisebb gép takarította.


Ősszel a lombhullás ad sok munkát, főleg azokban az utcákban, ahol nagyobb fasorok vannak. A Váciban a platánok alatt kell takarítani október elejétől december közepéig. Az avart kézi erővel is szedik, és a lefolyókat is megszabadítják az évtizedes kosztól. Hivatalba lépésekor az új városvezetés azt ígérte, több pénzt és figyelmet fordít a köztisztaságra - emlékeztetett helyszíni sajtótájékoztatóján Horváth Soma alpolgármester, majd hozzátette:  "A SZOVA Zrt.-nek és a SZOMPARK-nak van egy szokásos ütemterve, ami alapján végzik a munkálatokat. De tavaly ősszel úgy döntöttünk, hogy indítunk egy köztisztasági akciót, amiben a város forgalmas útjait, az őszi időszakban azokat, ahol nagyobb fák vannak, tavasszal a forgalmasabb útvonalakat komplexen megtakarítjuk. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor egy nagyobb egységgel vonul ki a SZOVA."


Ezúttal három gép és hat munkatársuk takarított, a SZOMPARK pedig több mint tíz géppel vonult fel.


Németh Szabolcs, a SZOVA Zrt. köztisztasági csoportvezetője elmondta, a hétvégi időjárás keresztbe tett a terveiknek, de megpróbálják minél hamarabb felszabadítani a területet, hogy szabadon lehessen parkolni. 


Az alpolgármester megköszönte a lakóknak, hogy a takarítás idejére máshol hagyják autóikat. Hozzátette, a köztisztaság prioritás, fontos céljuk a SZOVA és a SZOMPARK ez irányú fejlesztése.


"Nagyon remélem, hogy jövőre a SZOMPARK-nál látványos megújulás várható, hiszen a novemberi közgyűlésre új szakmai koncepció készül, ami jelentős fejlesztéseket, átalakítást tartalmaz. Természetesen a SZOVA-nál is szeretnénk még gépeket beszerezni, bízom benne, hogy erre jövőre lesz lehetőségünk. Bízom benne, hogy a kormány nem vonja el az önkormányzati bevételeket, és erre a területre is többet tudunk költeni" – emelte ki. 


Október 20-án indult az utcatakarítási akció - a Széll Kálmán, a Király, a Szent Flórián, a Kassák Lajos utca és a Pázmány Péter körút már megtisztult. Jövő hétfőn a belvárosi terek következnek - a Fő tér, a Berzsenyi, a Szent Márton és az Antall József tér is fellélegzik a karácsonyi forgatag előtt.   

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Megkezdődött az utcák őszi takarítása
Megkezdődött az utcák őszi takarítása
A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton
A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton
kapcsolódó cikkek
Megkezdődött az utcák őszi takarítása
Megkezdődött az utcák őszi takarítása
A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton
A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.