km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
A Váci Mihály utcában folytatódott az őszi nagytakarítás

A Váci Mihály utcában folytatódott az őszi nagytakarítás

Folytatódik a tavaly megkezdett városi nagytakarítás: a SZOVA és a SZOMPARK az őszi lombhúzást végzi gépi, illetve kézi erővel a legforgalmasabb utcákban. Az érintett szakaszokat délelőttönként néhány órára lezárják a parkoló autók elől. Az akció október közepétől november elejéig tart, az utolsó héten a belvárosi tereket tisztítják meg.

 

A Váci Mihály utcában takarítottak ma délelőtt a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai. Az utcát a közterület-felügyelők segítségével délelőtt 8 és 12 óra között lezárták a parkoló gépjárművek elől, így a seprőautó hozzáfért a szegélyek melletti területekhez is. Közben a járdát egy kisebb gép takarította.


Ősszel a lombhullás ad sok munkát, főleg azokban az utcákban, ahol nagyobb fasorok vannak. A Váciban a platánok alatt kell takarítani október elejétől december közepéig. Az avart kézi erővel is szedik, és a lefolyókat is megszabadítják az évtizedes kosztól. Hivatalba lépésekor az új városvezetés azt ígérte, több pénzt és figyelmet fordít a köztisztaságra - emlékeztetett helyszíni sajtótájékoztatóján Horváth Soma alpolgármester, majd hozzátette:  "A SZOVA Zrt.-nek és a SZOMPARK-nak van egy szokásos ütemterve, ami alapján végzik a munkálatokat. De tavaly ősszel úgy döntöttünk, hogy indítunk egy köztisztasági akciót, amiben a város forgalmas útjait, az őszi időszakban azokat, ahol nagyobb fák vannak, tavasszal a forgalmasabb útvonalakat komplexen megtakarítjuk. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor egy nagyobb egységgel vonul ki a SZOVA."


Ezúttal három gép és hat munkatársuk takarított, a SZOMPARK pedig több mint tíz géppel vonult fel.


Németh Szabolcs, a SZOVA Zrt. köztisztasági csoportvezetője elmondta, a hétvégi időjárás keresztbe tett a terveiknek, de megpróbálják minél hamarabb felszabadítani a területet, hogy szabadon lehessen parkolni. 


Az alpolgármester megköszönte a lakóknak, hogy a takarítás idejére máshol hagyják autóikat. Hozzátette, a köztisztaság prioritás, fontos céljuk a SZOVA és a SZOMPARK ez irányú fejlesztése.


"Nagyon remélem, hogy jövőre a SZOMPARK-nál látványos megújulás várható, hiszen a novemberi közgyűlésre új szakmai koncepció készül, ami jelentős fejlesztéseket, átalakítást tartalmaz. Természetesen a SZOVA-nál is szeretnénk még gépeket beszerezni, bízom benne, hogy erre jövőre lesz lehetőségünk. Bízom benne, hogy a kormány nem vonja el az önkormányzati bevételeket, és erre a területre is többet tudunk költeni" – emelte ki. 


Október 20-án indult az utcatakarítási akció - a Széll Kálmán, a Király, a Szent Flórián, a Kassák Lajos utca és a Pázmány Péter körút már megtisztult. Jövő hétfőn a belvárosi terek következnek - a Fő tér, a Berzsenyi, a Szent Márton és az Antall József tér is fellélegzik a karácsonyi forgatag előtt.   

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.