km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Mutatjuk, hol lesznek útlezárások Szombathelyen a hétvégi Vasi Vasember miatt

Mutatjuk, hol lesznek útlezárások Szombathelyen a hétvégi Vasi Vasember miatt

Július 6-án, szombaton reggel 8 órakor startol Szombathelyen a Csónakázótó környékén a 40. Vasi Vasember triatlonverseny, ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, ismét útlezárásokra kell számítani.

Mutatjuk, pontosan hol és mikor lesznek lezárások:

Július 5-én 23:00-tól július 8-án 18:00-ig a Bartók Béla körút. Kenderesi és Árpád utcák közötti szakasza.

 

Július 6-án 11:00-tól 13:00-ig a Bartók Béla körút - Jókai Mór utca - Nárai út - Nárai külső út (Király Sportcentrumig vezető szakasza). A Nárai felől érkezők a Temesvár utcán át tudnak bejutni Szombathelyre.

Átengedő pont rendőri irányítással:

  • Jégpice út és Gagarin utca között
  • Erdei Iskola és a Batsányi Lajos utcák között

 

Július 6-án 11:30-tól 15:50-ig a Nyestei út (régi Bucsui út) - Dolgozók útja, Liget utca - Kenderesi út.

A 89-es számú út felől érkező gépjárművek Oladra nem tudnak behajtani az elkerülő útról, mivel a séi átkötő út a verseny ideje alatt lezárásra kerül.

Átengedő pont rendőri irányítással:

  • Muskátli út - Ernuszt Kelemen utak (körfogalom) között
  • Dugovits Titusz út - Faludi F

 

Július 6-án 11:30-tól 15:50-ig a Kalandváros és a Sportliget a Rohonci útról közelíthető meg. A Rohonci út - Bem József utca kereszteződésében útlezárás lesz érvényben (a hídnál), Oladra a Bem József-Kodály Zoltán utcán lehet bejutni.

A Tófürdő és Haladás Sportkomplexum a Bartók Béla körút felől érhető el, kérik ha lehetséges, az autókat a Bartók Béla körót lakóházak parkolójában, a tömbbelsőben parkolják le.

Sé, Torony, Dozmat és Bucsu települések a 89-es számú útról érhetők el.

Július 6-án 12:00-tól 15:30-ig az Árpád út - Liget út - Kenderesi út közötti szakasz.

 

A lezárással érintett területeken, a lezárás idején a helyi járatos autóbuszok nem közlekednek, a helyköziek csak Nárai, Bucsu és Narda településeken érintik a verseny útvonalát. A mentőszolgálat, a katasztrófavédelem és a rendőrség járművei számára engedélyezett a közlekedés.

A közlekedőknek javasolják, hogy az útlezárásokról, illetve azok elkerüléséről tájékozódjanak a mobiltelefonokon elérhető Waze navigációs rendszeren keresztül, ugyanis az alkalmazásban rögzítették a korlátozásokat, így ezek könnyedén kikerülhetők lesznek.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Nem lesz többé Volánbusz, beolvad a MÁV-ba
A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, írta a Magyarbusz.info. A fúziónak év végéig meg kell történnie.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.