km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Utcatakarítás az Éhen Gyula téren

Utcatakarítás az Éhen Gyula téren

Folytatódott a szombathelyi utcatakarítási program, ezúttal a Szova és a Szompark munkatársai a vasútállomás környékét tisztították meg. Horváth Soma alpolgármester és Bokányi Adrienn, a körzet képviselője számolt be a fejleményekről ma reggel.

A múlt héten a Stromfeld lakótelepet tisztították meg a Szova munkatársai: egyebek mellett lemosták a betont, felfestették a parkolóhelyeket, majd a Szomparkos dolgozók végezték el a zöld területekre vonatkozó feladatokat.

Horváth Soma alpolgármester kiemelte: 2019 óta alapjaiban változott meg és modernizálódott a városüzemeltetés, amelynek kézzelfogható nyomai vannak. Megemlítette a gépbeszerzéseket, hozzátéve azt, hogy további fejlesztések várhatóak. Bár az esőzések miatt lassult a fűnyírás, így is rendezettebb a városkép, mint amilyen volt évekkel ezelőtt. Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy június végéig még további 10-12 helyszínen lesz a maihoz hasonló utcatakarítás.

Bokányi Adrienn, a 2-es számú választókörzet képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte: több okból is örül annak, hogy az idén bekerült az Éhen Gyula tér az utcatisztítási programba,

- Egyfelől sokan élnek itt, több kereskedelmi egység is található a környéken, városunk egyik legforgalmasabb teréről beszélünk. Másrészt valamennyi szombathelyi fontos és kiemelt érdeke, hogy a megyeszékhelyre érkezők, vagy hazatérők elé milyen kép tárul, ha kilépnek a vasútállomás főbejáratán – fogalmazott a tanácsnok, aki hozzáfűzte: a korábbinál több köztisztasági berendezéssel álltak neki a tér megtisztításának, a Szova és a Szompark munkatársait pedig a közterület-felügyelők segítik.  

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.