km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Utcák újultak meg a megyeszékhelyen a több mint 900 millió forintos fejlesztésből

Utcák újultak meg a megyeszékhelyen a több mint 900 millió forintos fejlesztésből

Hét utca rekonstrukciója történt meg a “Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek gazdaságfejlesztési célú megújítása” elnevezésű TOP-os projekt keretében.

Az elkészült beruházások részleteit a Városházán sajtótájékoztatón ismertették. A fejlesztésre 915 millió forint támogatást nyert a város, melyből több mint 5000 méter közút újult meg, 1015 méter kerékpárutat alakítottak ki, 606 méternyi járdaszakasz, és 508 méter hosszúságú bel- és csapadékvízvédelmi létesítmény készült el.


Az ugytudjuk.hu összesítése szerint az alábbi utcák újultak meg:
 

- a Dózsa György utca Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakasza,

-a Jókai utca Kálvária utcától a Gagarin utcáig tartó szakasza ahol kétoldali kerékpársáv kialakítására is sor került,

- az Újvilág utca Rumi út és az InterSpar áruház parkoló bejárata közötti szakasza. A fejlesztés része volt a csapadékvíz elvezetési rendszer felújítása is,

- az Ernuszt Kelemen utca Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakasza, a csapadékvíz elvezetési rendszer felújításával együtt,

- a Márton Áron utca 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakasza. A fejlesztés része volt a csapadékvíz elvezetés rekonstrukciója, továbbá a hiányzó szakaszon új járda építése is megtörtént,

- a Vépi út a Zanati úttól a 86-os körforgalomig. A Vépi úton csapadékvíz elvezetés felújítására, illetve kerékpárút és kerékpársáv kialakítására is sor került,

- a Sugár út a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.

 

Borítókép: a Vépi út a nyári felújítás idején  Fotó: szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.