km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Több száz ember előtt tartott fórumot Nemény András, Ungár Péter, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely Szombathelyen

Több száz ember előtt tartott fórumot Nemény András, Ungár Péter, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely Szombathelyen

A politikusok hitet tettek Ungár Péter és Karácsony Gergely mellett. Mindannyian úgy vélték, hogy Ungár képes legyőzni Hende Csabát Szombathelyen, Karácsony pedig a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt.

 

Péntek délután öt órától tartott Szombathely főterén közös fórumot dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, Jordán Tamás, színművész, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Ungár Péter, az LMP-MSZP-Párbeszéd előválasztási jelöltje és Karácsony Gergely, miniszterelnök-jelölt. Az esemény házigazdája Hajós András volt.

 

A politikusok több száz főre duzzadt tömeg előtt tartották meg rövid, lelkesítő beszédeiket. Hitet tettek Ungár Péter és Karácsony Gergely mellett. Mindannyian úgy vélik, hogy Ungár képes legyőzni Hende Csabát Szombathelyen, Karácsony pedig a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt.

 

 

Az eseményt dr. Nemény András nyitotta meg, aki felidézte, hogy mindig is komoly sikereket tudtak elérni, amikor tömeges rendezvényeket tartottak Szombathelyen. A polgármester megemlékezett a netadó és a rabszolgatörvény elleni tüntetésről, valamint a Jordán Tamás melletti kiállásról is.

 

Nemény ezután felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy most állnak a legnehezebb feladat előtt, ugyanis „Most nem egy önkormányzatot kell megvédeni, hanem a teljes önkormányzatiságot. Most nem egy várost kell sikerre vinni, hanem az egész országot.  Egy olyan országot, ahol a politika fő iránya a gyűlöletkeltés, ahol mindig meg akarják mondani nekünk, hogy kit gyűlöljünk.” Hangsúlyozta, hogy ő nem fog soha senkit sem gyűlölni.

 

Kiemelte, hogy az elmúlt két évben két dolgot bizonyított be a szombathelyi városvezetés: Az egyik az, hogy lehet rájuk számítani. A másik pedig, hogy mindenki egyformán fontos számukra. Nem tesznek különbséget állampolgárok között. A polgármester szerint ugyan Szombathelyen már lehet érezni a szabadság levegőjét, de azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy mindenhol lehessen érezni, kormányváltásra és egy új miniszerelnökre van szükség.

 

Nemény kiemelte, hogy olyan vezető kell, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni a mostanit, és utána a legjobb miniszerelnök lesz. A polgármester szerint ezt a két kritériumot Karácsony Gergely teljesíti. Véleménye szerint ugyanis „Neki megvan az, ami a legfontosabb. Neki van egy belső iránytűje, ami a legnehezebb helyzetekben is át tudja vezetni.” Nemény hiszi, hogy Karácsony Gergely erős jellem, olyan, aki ellen tud állni a pénzembereknek.

 

A polgármester gondolatait azzal zárta, hogy fontos elmennünk az előválasztásra, hogy úgy tudjunk élni, ahogy szeretnénk. Hozzátette, hogy „Ki kell szabadítanunk Magyarországot, ki kell nyitnunk az ablakokat, be kell engedünk a fényt és a levegőt. Az áporodott, autokrata rendszert ki kell füstölünk ebből az országból.”

 

Kunhalmi Ágnes gratulált a szombathelyieknek, akik véleménye szerint a Nyugat világítótornyaként üzentek az Orbán-rendszernek, amikor megválasztották dr. Nemény Andrást polgármesternek. A polgármester szerinte nemcsak azért csodálatos ember, mert szocialista, hanem azért is, mert demokrata.

 

Az MSZP társelnöke kiemelte, hogy demokrata vezetőkre van szüksége az országnak. Hangsúlyozta, hogy csak olyan ember tudja megverni Orbán Viktort, aki nem osztja meg az ellenzéki tábort, ezért tartja Karácsony Gergelyt a legjobb miniszerelnök-jelöltnek.

 

Kunhalmi elmondta, hogy Szombathelyen Ungár Péter a záloga annak, hogy visszatérjen a demokrácia és az emberi élet. Úgy gondolja, hogy Ungár nap mint nap elképesztő harcot vív a gonoszsággal, a kirekesztéssel és a megbélyegzéssel szemben.

 

Ungár Péter ismét tartotta magát ahhoz az elvéhez, miszerint ő a hosszú, kemény harcok és a rövid beszédek embere. Elmondta, hogy tizenkét éve ismeri Karácsony Gergelyt, azért támogatja, mert eddig mindenben igaza volt, és hiteles embernek tartja. Ungár hangsúlyozta, hogy véleménye szerint Szombathelyen fog eldőlni a választás. Szerinte eljött az idő, hogy a szombathelyiek megleckéztessék a Fideszt. Kiemelte, hogy a Fidesz a hárommilliárd forintot vett el a várostól, amiből Hende Csaba – minden ezzel ellentétes állítása ellenére – nulla forintot szerzett vissza a városnak. Ungár hisz abban, hogy ő képes legyőzni Hende Csabát.

 

Jordán Tamás elszavalta József Attila A számokról című versét, megköszönte, hogy anno 2017-ben kiálltak érte a szombathelyiek, és örült annak, hogy ő is részese lehet a kormányváltást akaró tüntetéseknek.

 

Karácsony Gergely kiemelte, hogy világossá szeretné tenni, hogy a politika nem a politikusokról, hanem az emberekről szól. Úgy véli, hogy többek között az közös benne és Ungár Péterben, hogy mindketten azt gondolják, hogy: „A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz. Éppen ezért is nagyon fontos, hogy Szombathelynek zöld képviselője legyen.

 

A miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy őt és Ungárt is rendkívül sok támadás éri a Fidesz részéről. Karácsony szerint egyértelmű, hogy Ungár Pétertől fél a Fidesz. Kiemelte, hogy Ungárnak nagyon nagy szerepe volt abban, hogy Szombathely szabad várossá válhatott. A miniszterelnök-jelölt hisz abban, hogy „Szombathely egy kicsit maga az ország.” Úgy gondolja: „Hogyha az emberek a választás estéjén azt fogják látni, hogy Szombathelyen a választást megnyerte Ungár Péter, akkor azt is látni fogják, hogy megnyertük a választást.” Biztos benne, hogy „Szombathelyen 2022-ben az ország újraegyesítésére fognak szavazni, egy olyan új politikára, aminek vezérelve nem az uralkodás, hanem a szolgálat.

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kapcsolódó galéria
címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
ENSZ-főtitkár: ocsmányság a vakcinák egyenlőtlen elosztása
„Ocsmányságnak” nevezte António Guterres ENSZ-főtitkár a vakcinák egyenlőtlen elosztását a világban, miközben a szegényebb országok vezetői az úgynevezett vakcinanacionalizmus és az oltóanyagok gazdag országok általi felhalmozása ellen emeltek hangot az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán.
Megéri kulturális fővárosnak lenni
Talán a legjobb dolog, amit az Európai Unió tehet egy önkormányzattal, ha a településnek Európa kulturális fővárosa címet ad. Hogy miért, azt nagyon jól szemlélteti az első magyarországi kinevezett város, Pécs esete, ahol a nagy fejlődés és a reflektorfény ellenére közel sem sikerült egy zökkenőmentes projektet megvalósítani.
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.