km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Ünnepi könyvhét nyílt Szombathelyen

Ünnepi könyvhét nyílt Szombathelyen

Dr. Nemény András polgármester köszöntőjével pénteken nyílt meg az Ünnepi Könyvhét Szombathelyen. A kortárs magyar irodalom legnagyobb hazai seregszemléjét 93. alkalommal szervezik meg országszerte. Könyves kirakodó, könyvturkáló, író-olvasó találkozók és kiállítások várták az érdeklődőket a Berzsenyi-könyvtár jóvoltából. Fellépett a Paragvári-iskola kórusa, a Brenner-iskola diákjai pünkösdölőt adtak elő. Az olvasók találkozhattak Fábián Janka írónővel, dedikált mások mellett Szenkovits Péter, Döme Zsuzsa és Pernyész Dóra, akinek könyvillusztrációiból kiállítás is nyílt.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.