km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Ungár: az élelmiszerek árának csökkentése kézzelfoghatóan javítana az emberek megélhetésén

Ungár: az élelmiszerek árának csökkentése kézzelfoghatóan javítana az emberek megélhetésén

Aláírást gyűjtött az LMP - Magyarország zöld pártja a vásárcsarnoknál. A cél az alapvető élelmiszerek áfa-tartalmának csökkentése. Ezzel a legnehezebb helyzetben élőkön segítenének.

 

Az ország több városában gyűjtött aláírásokat az LMP.  Szombathelyen a piacnál fogadták az érdeklődőket. Az élelmiszerek általános forgalmi adóját csökkentését szeretnék elérni.


Németh Ákos, LMP Vas Megyei Szervezete elnöke elmondta, felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben rendkívüli mértékben megemelkedett az alapvető élelmiszereknek az ára, ugye a klímaváltozás és egyéb hatások miatt. Úgy gondolják, hogy ez az az adó, ami leginkább a legnehezebb helyzetben élőket sújtja.


Nehéz helyzetbe kerültek az emberek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt, különösen a kisnyugdíjasok és azok, akik elvesztették a munkájukat - hangsúlyozta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, a párt országos elnökségének titkára. Szerinte az élelmiszerek árának csökkentése kézzelfoghatóan javítana az emberek megélhetésén. Kiemelte, az állam egyféleképpen tud beleszólni abba, hogy mennyi az élelmiszerek ára, ez pedig az élelmiszerek áfaja. Teljesen abszurdnak tartja, hogy jelenleg az éttermi étkezésnek alacsonyabb az áfa-tartalma (5 százalék), mint az alapvető élelmiszernek (27 százalék). 


Szeretnék felkérni arra a kormányt, hogy ezen változtasson - ezért gyűjtöttek aláírást. Ezen a héten az LMP országgyűlési képviselőcsoportja újra indítványozza az áfa-csökkentést.

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.