km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Újabb Üveghegy-díjat kapott a Mesebolt Bábszínház

Újabb Üveghegy-díjat kapott a Mesebolt Bábszínház

A X. Kaposvári Assitej Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálén a SZÓLÍT A SZÖRNY lett a legjobb ifjúsági színházi előadás, olvasható a bábszínház közleményében.

 

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház tizedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb gyermek- és ifjúsági színházi seregszemléjét. A versenyben szereplő előadások és színházi-nevelési programok mellett meghívott külföldi előadásokat is láthatott a közönség.


A versenyprogram válogatója, Székely Andrea bábművész, rendező, főiskolai tanár közel 100 pályázott produkcióból választotta ki a 21 versenyelőadást.


Az ASSITEJ (Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége) Magyar Központ a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. A versenyprogramban szereplő előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt produkciókat az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díjával jutalmazzák.


A szakmai zsűri tagjai: Sándor L. István, Harangi Mária, Lőrincz Katalin, Turbuly Lilla és Fándly Csaba voltak.


2022-ben az ASSITEJ MAGYAR KÖZPONT legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó ÜVEGHEGY-DÍJát a Mesebolt Bábszínház, a Weöres Sándor Színház, és a Kabóca Bábszínház közös előadása, a SZÓLÍT A SZÖRNY nyerte.


Patrick Ness – Siobhan Dowd eredeti ötlete nyomán készült – regénye alapján színpadra írta: Vidovszky György
Díszlet/jelmez/báb: Mátravölgyi Ákos
Zene: Monori András
Konzultáns: Illés Haibo
Súgó, ügyelő, rendezőasszisztens: Győrváry Eszter
Rendező: Vidovszky György

Szereplők:
Conor: Major Erik
Szörny: Lukács Gábor
Anya: Varga Bori
Nagyi: Kolozsi Angéla
Harry, Apa: Kovács Bálint
Lily: Gyurkovics Zsófia

 

Ez már a 3. Üveghegy-díja a Meseboltnak:
2009. - 5. Gyermekszínházi Szemle, Budapest - Amália című előadás (rendező: Tengely Gábor) - a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díj


2017. - 14. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemle, Budapest - Kirikou és a boszorkány című előadás (rendező: Kovács Géza) - a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díj


Fotók: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.