km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Újabb útszakasz válik biztonságosabbá Szombathelyen: kedden kezdődik a munka a Kárpáti Kelemen utcában

Újabb útszakasz válik biztonságosabbá Szombathelyen: kedden kezdődik a munka a Kárpáti Kelemen utcában

Május 28-án kedden indul az alsó szakaszon a munka és várhatóan 30 napig tart. Ez idő alatt forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek, amely a buszközlekedést is érinti.

Az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz a szombathelyi önkormányzat:

„Szombathely MJV Önkormányzata beruházásában a Kárpáti Kelemen utca alsó szakaszán az útszűkület megszüntetése és a járműforgalom feltételeinek biztonságosabbá tétele érdekében a csapadékvíz-elvezető hálózat átalakítási munkálatai kezdődnek meg 2024. május 28-án, kedden. A munkálatok előreláthatólag 2024. június 28-ig tartanak, melynek során az útszakaszon lévő acél szalagkorlátok mindkét oldalon elbontásra kerülnek, helyette kiemelt szegély kerül megépítésre, és a két szegély közötti út burkolatának 6m-re történő szélesítése valósul meg.

A feladat elvégzése két ütemben történik:

  • I. ütemben a déli oldali szalagkorlát elbontása és kiemelt szegély építése, valamint a meglévő csapadékcsatorna felújítása készül.
  • II. ütemben az északi oldali szalagkorlát elbontása és kiemelt szegély építése, valamint a nyílt árok nyomvonalában zárt csapadékcsatorna építése valósul meg.

A kivitelezés során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek, amely a buszközlekedést is érinti.

A munkavégzés hétköznapokon reggel 8 óra és 15 óra között zajlik, ezen időszakban a Kárpáti Kelemen utca ezen szakaszán egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra mindkét ütem esetében, a Kárpáti Kelemen utca irányából a Bartók Béla körút irányába. A napi munkavégzést követően a kétirányú forgalmi rend visszaállításra kerül. Az egyirányúsítás alatt a 22-es jelzésű, Vasútállomás-Kilátó utca vonalon közlekedő autóbuszjáratok módosított útvonalon a Kenderesi utcán közlekednek. A részletes menetrend módosításról a Blaguss Agora Hungary Kft. ad folyamatos tájékoztatást.

Kérjük a kivitelezés ideje alatt türelmüket, továbbá kérjük, hogy az úton folyó munkálatok miatt fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel haladjanak az érintett útszakaszon.”

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Kiszélesítik a Kárpáti Kelemen utca egy szakaszát
Kiszélesítik a Kárpáti Kelemen utca egy szakaszát
Az Árpád út és a Homok utca közötti részen elbontják a szalagkorlátot, az árkokat befedik, ezáltal szélesebb és biztonságosabb lesz a forgalmas útszakasz.
kapcsolódó cikkek
Kiszélesítik a Kárpáti Kelemen utca egy szakaszát
Kiszélesítik a Kárpáti Kelemen utca egy szakaszát
Az Árpád út és a Homok utca közötti részen elbontják a szalagkorlátot, az árkokat befedik, ezáltal szélesebb és biztonságosabb lesz a forgalmas útszakasz.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.