km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Újabb Falco-győzelem, az Oroszlány sem tudta megállítani a sárga-feketéket

Újabb Falco-győzelem, az Oroszlány sem tudta megállítani a sárga-feketéket

A bajnoki címvédő sikerrel hangolt a szerdai, olasz Treviso elleni BL csoportrangadóra.

 

Két remek idegenbeli győzelem, valamint egy rövid szusszanás után az Oroszlány együttesét látta vendégül a Falco a Férfi Kosárlabda NB I-ben. A felek az előszezonban két alkalommal is megmérkőztek egymással, így pontosan tudták a szombathelyiek, hogy finoman fogalmazva sem néznek könnyű összecsapás elé.

 

Somogyi hármasa volt az összecsapás első kosara, de az MVM-OSE Lions gyorsan reagált, Burns egy duplával válaszolt. Ihring triplájával és Carev duplájával 7-3-ra léptek meg a vendégek, majd Miliszavljevics triplája is ült a vasi gyűrűben. Golomán két büntetőből egyet dobott be, Miliszavljevics pedig ismét távolról vétette magát észre, kilenccel vezetett az Oroszlány. A tíz pontot Burns tette közzé, időt kértek a beragadó sárga-feketék. Golomán duplájával folytatódott a találkozó, majd Parrish és Keller is elsüllyesztett egy-egy triplát. Miliszavljevics büntetőivel nőtt ismét tíz fölé az OSE előnye. Golomán és Barac dobott egy-egy kosarat, nagyon kellettek ezek a pontok a Falcónak. Ezt követően Ruják eladott labdájából, Váradi dobott egy duplát, ötre zárkóztatva ezzel a szombathelyieket, Sebastjan Krasovec pedig időt is kért. Váradi és Golomán pontjaira Garamvölgyi dobott egy duplát,  Parrish is betalált, de az OSE nem tudott ismét meglépni, mert Clark rögtön hármassal felelt. A negyed utolsó kosara Somogyi nevéhez fűződött, 23-26-ra vezetett az OSE.

 

Barac szerezte a második negyed első pontjait, Parrish azonban felelni tudott rá. Kimaradt dobások következtek mindkét oldalon, Clark zsákolással egyenlített, a vendégek mestere pedig magához hívta övéit. Nagyon kevés pont született a második negyed első felében. Burns duplájával ismét az OSE vezetett. Golomán triplájával vette át a vezetést a szombathelyi alakulat. Somogyi is betalált, de Miliszavljevics egy távolival ismét szorossá tette a meccset. Barac és Parrish pontot dobott a hajrában, de a negyed utolsó kosara Kelleré volt, 47-43-ra vezetett a Falco a nagyszünetben.

 

Clark, valamint Keller is extrát nyújtott a második félidő elején, utóbbi zsákolását követően időt is kért az MVM-OSE Lions. Kilenc ponttal vezettek ekkor a vasiak. Parrish dobott egy triplát a folytatásban, Váradié azonban kimaradt. A pontcsendet Barac pontjai törték meg, állandósult a szombathelyiek fölénye. Miliszavljevics is betalált, de azonnal érkezett Clark kosara is. Minchev és Váradi is betalált, lüktető iramú volt a mérkőzés. Golomán kosarával tíz lett közte, Krasovec mesternek ismét reagálnia kellett. Ezt követően Garamvölgyi dobott be egy 2+1-est, és értékesítette a ráadás büntetőt is. Az utolsó tíz percre 66-58-as állással fordultak a csapatok.

 

5-0-ás periódussal nyitott a Falco, ezúttal már nem ültek a vendégek kísérletei. Minchev azért bedobott egy közelit, a Falco azonban átvette a találkozó irányítását. Keller és Váradi is fontos pontokat dobott, folyamatosan nyílt az olló. Az oroszlányiak rendületlenül küzdöttek, Burns egy triplával próbálta felrázni az övéit. Ihring és Minchev is betalált, de Keller kosara “elég volt” ahhoz, hogy megmaradjon tíz pont fölötti szombathelyi vezetés. A vendégek az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek, jó meccset láthatott a publikum, amely végül 81-73-as eredménnyel ért véget.

 

A Falco tehát továbbra is hibátlan, ezt a mérleget pedig a nemzetközi porondon is szeretnék megőrizni, méghozzá jövő héten szerdán a szintén százszázalékos Treviso otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.