km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Újabb Falco-győzelem a bajnokságban, ezúttal az Oroszlányt múlták felül a sárga-feketék

Újabb Falco-győzelem a bajnokságban, ezúttal az Oroszlányt múlták felül a sárga-feketék

A szombathelyiek a találkozó második felében riválisuknak esélyt sem adva érvényesítették a papírformát.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I., 21. FORDULÓ

MVM-OSE LIONS - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 55-73 (21-16, 11-20, 10-21, 13-16)

Oroszlány: Ihring 15/3, Carev 3/3, Mesicek 13/3, Burns 10, Molnár 4. Cserék: Ruják 4, Tóth -, Parrish 3/3, Garamvölgyi 3

Edző: Sebastjan Krasovec

Szombathely: Somogyi 9/3, Perl 18, Clark -, Golomán 9/3, Keller 8. Cserék: Váradi 8, Verasztó 7/3, Kovács 2, Hawkins 3/3, Barac 9/3, Takács -, Sövegjártó -

Edző: Milos Konakov

 

Az idegenbeli mérkőzések hetén Vilnius után Oroszlányban vizitált a Falco szombat délután, amely ezúttal a bajnoki pontokért szállt harcba. Legutóbbi három találkozóján egyik csapat sem talált legyőzőre, a cél pedig nem lehetett más, mint a jó széria folytatása. 

 

A találkozó első két kosara az Oroszlányé volt, az ezúttal kezdőként szerepet kapó Perl viszont ott folytatta, ahol az előző mérkőzéseken abbahagyta. 6-2-nél ismét a vendégek 9-ese hozta fel két pontra csapatát, erre viszont két tripla formájában érkezett a válasz, meglépett az OSE (12-4). A folytatásban Keller Ákos irakozott fel a pontszerzők közé, majd nagy lehetőséget szalasztott el a Falco, hogy még közelebb kerüljön, ám mivel a hazaiaknál is becsúsztak hibák, a válogatott csapatkapitányának újabb kosarával 12-8-ra módosult az állás. A születésnapos Váradi Benedek is pályára lépett, az OSE fontos támadólepattanókat szerzett, nem is egyet, ebből pedig kosarat (14-8). Kisvártatva aztán tovább nőtt az előny, bő két és fel perccel a negyed vége előtt, 16-8-nál időt is kért Milos Konakov. Mindkét csapat büntetőkből növelte pontjait, majd Váradi középtávolija is célba ért, fél perccel az etap vége előtt 18-13 volt az állás. A hátralévő időben még egy-egy kosár esett mindkét oldalon, 21-16-tal zárult az első tíz perc.

 

A folytatásban Marvin Clark harcolt ki büntetőket, értékesíteni azonban egyiket sem sikerült, ezt pedig ki használta az OSE. Golomán György gondoskodott róla, ne duzzadjon a különbség, sőt, mi több, 23-20-nál egy kosárra jöttek fel a sárga-feketék. Folyamatosan ott loholt a címvédő a fehérmezesek nyomában, 25-24-nél pedig időt is kértek a Komárom-Esztergom megyeiek. Váradi Benedek védőlepattanója után a vezetésért támadhattak a vasiak, éltek is a lehetőséggel, 25-26-nál már náluk volt az előny. Az oroszlányi egyenlítés után Verasztó egy hármassal hűtötte le a kedélyeket, amit Golomán megirigyelt, így ő is szórt egyet ebből a fajtából. 30-34-nél ismét a házigazda kért időt, majd nem sokkal később, egy kosárváltást követően a szombathelyiek is így tettek, bő egy perccel a pihenő előtt 32-36 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben az állás már nem változott, így ezzel az állással vonulhattak szünetre a felek.

 

Vendég labdaszerzéssel, majd jó Perl-büntetőkkel startolt a harmadik játékrész, majd könnyű oroszlányi kosárral folytatódott. 36-40-nél nem tudott élni az OSE az eséllyel. hogy közelebb férkőzzön, Perl Zoltán viszont faultos kosarat szerzett, hét pont volt a két csapat között (36-43). Egyre többször remegett meg a hazaiak keze, a Falco növelte előnyét, 36-45-nél ismét időt kért Sebastjan Krasovec mester. Váradi Benedek révén két számjegyű lett a differencia, a házigazda a tiszta dobóhelyzeteivel sem tudott élni, a negyed derekán 36-49 állt az eredményjelzőn. Két OSE-kosár után Perl tette fel szépen, a fehérmezesek hiába mozgósítottak nagy erőket, hogy lőtávolon belülre kerüljenek az utolsó felvonásra, a címvédőnek mindenre volt válasza. Boris Barac büntetőit követően tizennégy volt közte, végül 42-57-tel kanyarodtak a csapatok a záró etapra. 

 

A tekintélyes előny tudatában sem lassítottak a sárga-feketék, jó ritmusban kosárlabdáztak, 44-63-nál újabb hazai timeout következett. Stílusosan, egy alley-oop után lett meg a húsz pontos különbség, a főszereplők Somogyi Ádám és Golomán György voltak. Előbbi aztán egy triplát is elsüllyesztett, az Oroszlány elfogyni, a két pont sorsa pedig eldőlni látszott. 46-69-nél valamelyest beragadtak a csapatok, a pontcsendet két hazai kosár törte meg, szűk két és fél perccel a találkozó vége előtt 50-69-re vezettek a szombathelyiek. Milos Konakov időt kért, Somogyi tovább gyarapította pontjainak számát, majd 50-71-nél Sebastjan Krasovec is magához hívta övéit. Az időkérés után érkezett is egy tripla tanítványaitól, majd Verasztó Péter büntetőzött jól, így érkeztünk meg az utolsó fél perchez. Az utolsó kosarat végül az OSE jegyezte, ám ez csak szépségtapaszként tudott szolgálni, a Falco 55-73 arányban diadalmaskodott. 

 

A Falco kedden a Bajnokok Ligájában lép pályára hazai környezetben, a francia Strasbourg érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.