km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Újabb Falco győzelem a bajnokságban: a SZEDEÁK sem tudta feltartóztatni a Konakov-legénységet

Újabb Falco győzelem a bajnokságban: a SZEDEÁK sem tudta feltartóztatni a Konakov-legénységet

A szombathelyiek a második félidőben őrölték fel ellenfelüket és végül magabiztos sikernek örülhettek.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 9. FORDULÓ

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO KC SZOMBATHELY 75-91 (15-22, 21-18, 22-28, 17-23)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 21/6, Balogh 1, Hunt 8/6, Bognár 9/3, Alston 7. Cserék: Kerpel-Fronius -, Cook 23/6, Keller I. 4/3, Filipovics -, Polányi 2

Edző: Srecko Sekulovic

Falco KC Szombathely: Váradi 22/3, Somogyi 12/,6, Clark 7/3, Golomán 6, Keller 6. Cserék: Perl 9, Barac 15/3, Kovács B. 14/6, Verasztó -, Takács -, Horváth -, Sövegjártó -

Edző: Milos Konakov

 

A Bajnokok Ligájában óriási csatában elveszítette veretlenségét a Falco együttese, a hazai pontvadászatban viszont mindenképpen szerette volna megőrizni azt a Tisza-parton a tavaly történelmi szezont futó SZEDEÁK otthonában. 

 

Váradi két pontjával startolt a mérkőzés, a válasz azonban tripla formájában érkezett, méghozzá Hunttól. Rossz kísérletek után Váradi újabb két kosarat dobott, aki egy perccel később ismét főszereplő volt, sportszerűtlen faultot fújtak ellene. Balogh Szilárd csak az egyik büntetőt dobta be, a másik oldalon Golomán kétszer is betalált, a hazai hármasok azonban nem találtak utat a gyűrűbe. Szrecsko Szekulovics időt kért, Persons dobott be egy duplát, de Kovács Benedek is betalált. A szombathelyiek stabilan őrizték hat pont körüli előnyüket. A negyed hajrájában Hunt dobta meg második tripláját a mérkőzésen, de Kovács Benedek erre is válaszolni tudott. A vasiak irányították a találkozót, de a Szeged lőtávon belül maradt, 15-22 volt az állás.

 

Persons és Somogyi is betalált a második negyed első percében, a két csapat közti különbség nem változott. A folytatásban ismét  Persons vétette észre magát, pontjai után kettőre zárkózott a Szeged. A Falco Kovács Benedek és Somogyi Ádám kosaraival gondoskodott arról, hogy ne igazán tudjon lőtávolon belülre kerülni a hazai alakulat. Polányi és Cook pontjaival azonban ismét kapaszkodott a Szeged, sőt, mi több, Cook büntetőivel és Bognár duplájával át is vette a vezetést. Váradi egy triplával hűtötte le a kedélyeket szombathelyi szempontból, de a hazaiak ismét egyenlíteni tudtak. Az félidő utolsó perce a vasiaké volt, akik 36-40-re vezettek a szünetben. 

 

Keller Ákos duplájával, valamint Cook és Clark triplájával vágtak neki a felek a harmadik etapnak. A vendégek jöttek ki élesebben a pihenőről, Váradi kosarát követően már tíz pont volt a differencia. Persons azért dobott egy triplát, lüktetett a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a szép megmozdulás. A Falco kézben tartotta az összecsapást, a Szeged azonban egy percig sem adta fel. Persons nagyon jó napot fogott ki, hármasával három pontra hozta fel csapatát, míg a másik oldalon Váradi emelkedett ki. 53-56-os állásnál Milos Konakov kért időt. Ezt követően Barac köszönt be, amire Cook tudott reagálni. Szoros volt a találkozó, de a hajrá ismét a vendégeknek jött ki jobban: Barac és Somogyi is triplát dobott, a sárga-feketék 58-68-ra vezettek a záró felvonás előtt. 

 

A Falco a negyedik tíz percben is nagyon bekezdett, Somogyi triplájával 15 pontra nőtt az előnyük. A Szeged ekkor már nem tudott megújulni, közelebb kerülni a listavezetőhöz. A címvédő 20 ponttal is vezetett, Keller Iván triplája és a megítélt ráadás büntető egy picit életben tartotta reményeiket. A nagy feltámadás azonban elmaradt, a szombathelyiek teljesen megérdemelten, 75-91 arányban diadalmaskodtak és őrzik hibátlan mérlegüket.

 

A bajnokság következő fordulójában hazai összecsapás vár a sárga-feketékre, november 12-én pénteken 18 órakor az Atomerőmű érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.