km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Újabb baleset telezöldnél: kanyarodó Audi ütközött egy egyenesen haladó Citroennel

Újabb baleset telezöldnél: kanyarodó Audi ütközött egy egyenesen haladó Citroennel

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden délután a szombathelyi Szent Gellért utca és Rumi út telezöldes kereszteződésénél, ezúttal azonban kicsit bonyolultabb a helyzet a megszokottnál.

 

A belváros irányába tartott a Rumi úton a Citroen, míg az Audi vele szemben érkezett. A Citroen egyenesen haladt volna, míg az Audi vezetője balra akart kanyarodni, a Szent Gellért utcára. Mindkét sofőrnek telezöldet mutatott a lámpa, azaz az egyenesen haladónak lett volna elsőbbsége.


- Az Audi előtt egy Mercedes állt, egy fiatal nő ült a volán mögött és hangosan bőgött a motor, nem tudott elindulni. Valószínűleg nem tette sebessége az autót a sofőr. Aztán hirtelen kilőtt és balra kanyarodott. Az érkező Citroen vezetője valószínűleg el akarta kerülni az ütközést, ezért félrekormányozott, majd vissza akart térni, hogy egyenesen haladhasson, ekkor ütközött a Mercedes mögött szintén elinduló Audival - mondta el a 112pressnek a baleset szemtanúja, aki motorjával a Szent Gellért utcában várakozott a zöld jelzésre.


A balesetben a Citroen vezetője megsérült, őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították. Szombathelyi tűzoltók is érkeztek a helyszínre, de nem volt szükség beavatkozásra.


- Elismertem a felelősségemet a balesetért, magam sem tudom, hogyan sikerült ezt összehoznom. Nagyon sokat vezetek és a KRESZ-t is ismerem, tudom, hogy az egyenesen haladónak lett volna elsőbbsége. Viszont a Citroent nem láttam, hirtelen termett előttem - mondta az Audit vezető férfi. A motoros elmondásával együtt valószínű, hogy a Mercedes elől kitérő Citroen nem pont szemből érkezett, ezért esett ki az Audi vezetőjének látómezejéből és az is valószínű, hogy még mindenki át akart érni a zöld jelzésen.


A helyszínen torlódás alakult ki. Az úttestre kifolyt szennyeződést és a törmelékeket a SZOVA munkatársai takarították fel.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Buffon távozik a Juventustól
A világbajnok kapus, Gianluigi Buffon az idény végén elhagyja a Juventus labdarúgócsapatát, de egyelőre nem szeretne visszavonulni.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.