km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Új traktorra pályáznak Vépen

Új traktorra pályáznak Vépen

A Magyar Falu Programban meghirdetett kommunális eszköz beszerzésére pályázatot nyújtott be a vépi önkormányzat. Egy új traktort szeretnének vásárolni, mely a zöldfelületek gondozásában, télen az utak takarításában és a szemét szállításában lenne segítségére a városnak.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdetett a Magyar Falu Programban az 5000 fő és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai/önkormányzatok társulásai számára kommunális eszközök beszerzésére. Mint a kiírásban is szerepel, a cél az, hogy a vidéki településen élő emberek igényesek legyenek az őket körülvevő környezetre, büszkék legyenek a falusi életformára. A program lehetőséget nyújt olyan új eszközök, gépek, munkagépek beszerzésére, amelyek hozzájárulnak a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartásához, gondozásához, a településtisztasági szolgáltatásokhoz, valamint a köztisztasági szolgáltatásokhoz.


A felhívásra Vép is benyújtotta a pályázatát, traktort szeretnének vásárolni, tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől. Hozzátette, a Gamesznak nagy szüksége lenne az új traktorra, mivel egyre több zöldfelületet kell gondozni a városban, és az utcákat is karban kell tartani. Emellett, bár az idei szezonban nem volt nagy szükség rá, de télen a havat is el lehetne tolni egy hólapát segítségével az utcákról. Egy rézsűkasza segítségével pedig az árokpartokat is karbantartanák. Emellett a traktor a szállításban is segítségére lenne a városnak, az összegyűjtött szemetet ezzel szállítanák el. A régi traktor már elöregedett, így mindenképpen szükség van az új járműre, mely 15 millió forintba kerül.

 

Illusztráció: pixabay.com 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.