km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Új matricát kell ragasztani a kukákra

Új matricát kell ragasztani a kukákra

Edényazonosító matricát vezet be a SZOMHULL Szombathelyen és Táplánszentkereszten. Az ügyfelek a tavalyi negyedik negyedévi számlával együtt kapják meg a matricát postán, amit a kukára kell felragasztani. Aki ezt nem teszi meg, annak nem viszik el a szemetét. A lakossági és a közületi ügyfelek más-más matricát kapnak majd.

 

A lakossági ügyfelek narancssárga, a középületek, azaz cégek, intézmények citromsárga matricát kapnak majd postán a tavalyi negyedik negyedévi számlával együtt még ebben a hónapban. A matricát a kukára kell felragasztani jól látható helyre, a kézhezvételtől számított 30 napon belül.


Taoufik Roland, a SZOMHULL Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, ezeknek a matricáknak a bevezetésére azért volt szükség, hogy ki tudják szűrni azokat, akik nem rendelkeznek hulladékszállítási szerződéssel. A matricákat a lakosok a számlával együtt fogják megkapni postán, és célszerű ezt minél előbb felragasztani az edényekre.


Matricát tehát az kap, akinek érvényes hulladékszállítási szerződése van. A SZOMHULL munkatársai márciustól ellenőrzik a matricák meglétét, amelyik kukára nincs kihelyezve, annak tartalmát nem szállítják el.


Az ügyvezető kiemelte, hogy amelyik edény nem tartalmazza, nem rendelkezik matricával, nem kerül ürítésre, ezt a rakodók fogják figyelni, hogy melyik edényen van rajta a matrica.


A SZOMHULL azt javasolja ügyfeleinek, ellenőrizzék, hogy megfelelő típusú matricát kaptak-e, és az megfelelő űrtartalmú edényre szól-e, illetve több gyűjtőedény használata esetén azt is, hogy elegendő darabszámú matrica érkezett-e. Aki eltérést tapasztal, vagy nem kapott matricát, az ügyfélszolgálat elérhetőségein jelezheti. (Tel.: 94/314-575, info@szomhull.hu)

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.