km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Új matricát kell ragasztani a kukákra

Új matricát kell ragasztani a kukákra

Edényazonosító matricát vezet be a SZOMHULL Szombathelyen és Táplánszentkereszten. Az ügyfelek a tavalyi negyedik negyedévi számlával együtt kapják meg a matricát postán, amit a kukára kell felragasztani. Aki ezt nem teszi meg, annak nem viszik el a szemetét. A lakossági és a közületi ügyfelek más-más matricát kapnak majd.

 

A lakossági ügyfelek narancssárga, a középületek, azaz cégek, intézmények citromsárga matricát kapnak majd postán a tavalyi negyedik negyedévi számlával együtt még ebben a hónapban. A matricát a kukára kell felragasztani jól látható helyre, a kézhezvételtől számított 30 napon belül.


Taoufik Roland, a SZOMHULL Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, ezeknek a matricáknak a bevezetésére azért volt szükség, hogy ki tudják szűrni azokat, akik nem rendelkeznek hulladékszállítási szerződéssel. A matricákat a lakosok a számlával együtt fogják megkapni postán, és célszerű ezt minél előbb felragasztani az edényekre.


Matricát tehát az kap, akinek érvényes hulladékszállítási szerződése van. A SZOMHULL munkatársai márciustól ellenőrzik a matricák meglétét, amelyik kukára nincs kihelyezve, annak tartalmát nem szállítják el.


Az ügyvezető kiemelte, hogy amelyik edény nem tartalmazza, nem rendelkezik matricával, nem kerül ürítésre, ezt a rakodók fogják figyelni, hogy melyik edényen van rajta a matrica.


A SZOMHULL azt javasolja ügyfeleinek, ellenőrizzék, hogy megfelelő típusú matricát kaptak-e, és az megfelelő űrtartalmú edényre szól-e, illetve több gyűjtőedény használata esetén azt is, hogy elegendő darabszámú matrica érkezett-e. Aki eltérést tapasztal, vagy nem kapott matricát, az ügyfélszolgálat elérhetőségein jelezheti. (Tel.: 94/314-575, info@szomhull.hu)

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.