km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában

Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában

Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a nem beoltottakra szeptember 15-től a CoV-fertőzésszámok emelkedésével egyidejűleg fokozatos terv vonatkozik. FFP2 maszkra is szükségük lesz a „normál“ kereskedelemben és mindenhol, ahol eddig elegendő volt a szájat-orrot eltakaró maszk. A beoltottaknak is ajánlott, hogy ugyanezt tegyék – mondta Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter.


Az intenzív osztályokon lévő betegek számának növekedése esetén az éjszakai vendéglátásban és a kijelölt ülőhely nélküli rendezvényeken a „2-G szabály“ alkalmazandó – azaz csak a beoltott és a gyógyult személyek számára biztosított a belépés. A „3-G szabály“ a 25 vagy annál több főt számláló rendezvényekre vonatkozik.


Ezen túlmenően megegyeztek abban, hogy a jövőben az intenzív osztályok kihasználtságának kellene az egyik központi vezető mutatónak lennie, nem pedig a 7 napos incidenciának – mondta Kurz. Az intenzív osztály 20 százalékos kihasználtságától kezdve csak a PCR-teszt lehet érvényes. Az antigéntesztek Ausztria egész területén legfeljebb 24 órán keresztül érvényesek. 


A kormány a harmadik oltást is szorgalmazta, amelyet a 65 év felettiek csoportjával kellene kezdeni. „A harmadik oltás nem lehet mérlegelési lehetőség. Csak ez az egy kínál hosszú távú hatást.“ – hangsúlyozta Sebastian Kurz kancellár.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.