km/óra
  2023.02.03., péntek  •  Balázs napja
Új InterCity bérletet vezet be a GYSEV márciustól

Új InterCity bérletet vezet be a GYSEV márciustól

Új InterCity bérletet vezet be a GYSEV Zrt. március 1-től. A vasúttársaság által kínált termék a Szombathely – Répcelak – Győr, valamint a Csorna – Győr között közlekedő menetrend szerinti IC-vonatokra váltható meg, áll a közleményben.

 

Az InterCity bérlet előnye, hogy az érintett vonalakon közlekedő valamennyi vonat kedvezményes áron, korlátlan utazásra vehető igénybe az érvényességi időn belül, másodosztályon, így a bérlet a Szombathely – Répcelak – Győr, valamint a Csorna – Győr között minden járatra érvényes. Emellett kényelmes is, hiszen nem alkalmanként kell megvásárolni az IC pót- és helyjegyet. Az új InterCity bérlet kizárólag a dolgozói és tanulói vasúti bérlettel együtt érvényes. A termék havi és 30 napos bérletként is megvásárolható a GYSEV jegypénztárakban. 


„Újdonságként vezetjük be az InterCity bérletet és bízunk benne, hogy minél többen utaznak majd IC-vonatainkkal az érintett szakaszokon. Kíváncsian várjuk a fogadtatását az utazóközönség részéről, a tapasztalatok alapján pedig megfontoljuk,  hogy a későbbiekben további szakaszokon is bevezetjük -e az InterCity bérletet” – mondta el Takács Ádám, a GYSEV Zrt. személyszállítási igazgatója.


Az új InterCity bérlettel rendelkező utasok az IC-járatokon a szabad helyeket foglalhatják el, a vasúttársaság azonban ajánlja az előzetes, telefonos helyfoglalást, amely pénztári nyitvatartási időben a 06 99 577 212-es számon érhető el. Ez esetben a lefoglalt helyadatokról visszaigazoló SMS-ben értesítik az utasokat.  A Szombathely – Répcelak – Győr, valamint a Csorna – Győr vonalszakaszokra megvásárolható havi és 30 napos InterCity bérlet ára 2.520 forint, a bérlettel kapcsolatos további információk a www.gysev.hu weboldalon érhetők el. 
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Már esik a hó Szombathelyen is!
Egyre többfelé havazik a melegfront felhőzetéből, a Dunántúlon többfelé már kifehéredett a táj - adja hírül az Időkép.
Mi mennyivel drágul a dohányboltokban?
Megosztotta a dohányosokat az elmúlt napokban a jövedékiadó-változás kérdése, ám az Index érdeklődésére a NAV egyértelművé tette: 2023. február 1-jével azok a hevített termékek kerültek a jövedéki adó hatálya alá, amelyek nem tartalmaznak dohányt. A mostani módosítás elsősorban olyan növény- vagy gyümölcsalapú termékeket érint, amelyeket eddig kiskereskedelmi láncok polcairól vagy webáruházakból lehetett beszerezni - írja az Index.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt
Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.
Dr. Györke Eszter: „Szeretettel, odafigyeléssel fordulok a betegeim felé”
Vérképzési és daganatos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyít mindennap, ami az orvoslás egy különösen nehéz, lelkileg is megterhelő szakterülete, miközben maga is kétgyermekes édesanya. Ha épp nem a kórházi ambulancián vagy az osztályon dolgozik, családjának és a hobbijának él: szenvedélyes néptáncos. Dr. Györke Eszterrel, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermek-onkohaematológusával beszélgettünk, aki toronymagasan megnyerte az Év Vasi Embere 2022 közönségszavazását.