km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Elindult a Zöldhullám Projekt, Szombathely környezetvédelmi és klímapolitikai weboldala

Elindult a Zöldhullám Projekt, Szombathely környezetvédelmi és klímapolitikai weboldala

Szombathely városának és önkormányzatának fenntartható fejlődéssel, klíma- és környezetpolitikával foglalkozó új weboldalával és az aktuális és legfrissebb projektekkel kapcsolatban tartott online sajtótájékoztatót Németh Ákos, Szombathely MJV fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnoka, adta hírül a város honlapja.

 

Mint írják, a sajtótájékoztatón elhangzott: Szombathely MJV városvezetése tavaly év végén felkérte az önkormányzat illetékes dolgozóit egy önálló, környezet- és természetvédelmi híreket, zöldprojekteket, kezdeményezéseket, hasznos dokumentumokat és folyamatosan frissülő, helyi légszennyezettségi adatokat összefoglaló weblap fejlesztésére. Ez lett végül a zoldhullam.szombathely.hu, amely más nagyvárosok jó gyakorlataira építve teszi transzparensebbé, átláthatóbbá, hasznosabbá Szombathely klíma- és környezetvédelmi erőfeszítéseit.


Az Éljen Szombathely! frakció által delegált városvezetés környezetvédelmi elhivatottságát nemcsak a weblap puszta létezése, hanem dr. Nemény András polgármesteri köszöntője is jól szemlélteti: “Már a 2019-es önkormányzati választások előtt úgy gondoltuk, hogy majdani városvezetőként kötelességünk a természet és az emberi környezet élhetőségéért, jövőbeli fennmaradásáért aktívan is tenni. A szombathelyi “Zöldhullám Projekt” nevet viselő weblap és az arra feltöltött anyagok ezt a tevékenységünket kísérlik meg szemléletesen összefogni, a város polgárai számára átláthatóvá, sőt, hasznossá tenni. Éljen Szombathely, éljen a város egészsége, ember- és környezetbarát jövője!”


Németh Ákos elmondta még: a Zöldhullám Projekt Szombathely egy folyamatosan frissülő, állandóan új funkciókkal gyarapodó (ide sorolható például a természet- és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek majdani linktára), hasznos tartalmakat mindannyiunk érdekében közvetítő portál, amely minden polgár rendelkezésére áll.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.