km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Új bajnokot avattak az Abért-tónál

Új bajnokot avattak az Abért-tónál

Először volt országos bajnoki döntő helyszíne az Abért-tó, a method feeder szakág legjobb horgászai érkeztek Lukácsházára. A hétvégi, háromnapos versenyen változékony időjárás tette próbára a pecásokat, de a tó megmutatta szokásos arcát, és szépen adta a halat: több mint 3 tonnát sikerült szákba terelni. Vasárnap új bajnokot avattak, a bronzérmet Vas megyei versenyző nyakába akasztották.

 

A kötelező edzésnapok után pénteken vette birtokba a középdöntőből érkező legjobb 40 horgász az Abért-tavat, ami először volt országos bajnoki finálé helyszíne.


Polyák Csaba, a MOHOSZ sportszervezési szakügyintézője elmondta, hogy volt itt már tavaly középdöntő, többször elődöntő. Pazar a halállománya a tónak, köszönhetően ez annak, hogy nincs halelvitel. Azok a halak, amik 4-5 éve másfél-2 kilósak voltak, mára szépen meghíztak, fantasztikus a kárász- és dévérállomány. A versenyzők, akik messziről is jöttek, azt mondták, hogy ezért a vízért érdemes elutazni ide, ezért döntöttek úgy, hogy a döntőt itt rendezik az Abért-tavon.


Eső és szél nehezítette a pecások dolgát az első fordulóban, mégis ez volt a leghalasabb nap, a mezőny összesen több mint 1200 kg-ot zsákmányolt. A pontyoké volt a főszerep, és jó pár testesebb amur is horogra akadt.


Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke kiemelte, nem annyira halas a pálya, lehűlt az idő, szeszélyes volt a széljárás, nehezebbek voltak a körülmények, de ettől függetlenül is fogtak 30-50 kiló halakat, a pálya mutatja az igazi arcát.


Gyimesi Bence állt az élre, és előnyét szombaton is meg tudta tartani. Ekkor már inkább a kárászok, keszegek jelentkeztek a horgokon, az összfogás egy tonna fölött alakult.


Vasárnap úgy ült partra a mezőny, hogy teljesen nyitott volt a verseny, és az első 5-6 helyezett közül bárki odaérhetett a dobogóra. Mindenki igyekezett a legjobb taktikát kiválasztani és alkalmazni.


Napsütésben, élénk szélben folyt a viadal, lehűlt a víz, és egyre nehezebb volt halat fogni. Ennek ellenére ezen a napon is sikerült meghaladni a 900 kg-os összefogást. A mérlegelésnél termetes pontyok, amurok és rengeteg kárász, dévérkeszeg került elő a szákokból. A legjobb vasi versenyző, Balog Áron nagy fölénnyel, 48 kg hallal megnyerte a szektorát, és már sejthető volt, hogy összesítésben is módosul a sorrend az élen.


A bronzérmet Balog Áron nyakába akasztották, aki a verseny során több mint 130 kg halat terelt szákba. A második helyen a címvédő, Bakó Péter végzett. A magyar bajnoki címet Szabó Bence szerezte meg, ő birtokolhatja egy évig a méretes vándorkupát.

 

Fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Facebook-oldal

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.