km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Ügyességi akadálypályán is összemérték tudásukat a diákok

Ügyességi akadálypályán is összemérték tudásukat a diákok

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2022. április 12-én rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei fordulóját Szombathelyen, áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

A fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából megszervezett, országos kezdeményezésű program megyei döntőjén a vasi középfokú oktatási intézmények 15. életévüket betöltött, de 20. életévüket még el nem ért tanulói vettek részt.


A versenynek a Főkapitányság Söptei úti objektuma adott otthont, ahol az ünnepélyes megnyitó után a fiatal versenyzők elsősegélynyújtással kapcsolatos és közlekedési ismereteket igénylő feladatlap kitöltését követően, az ügyességi akadálypályán is bizonyították tudásukat. A személygépkocsi kategóriában induló versenyzőknek a városban történő vezetés során is bizonyítaniuk kellett. A lelkes résztvevőknek nagyfokú koncentrációra és ügyességre is szükségük volt ahhoz, hogy a gyakorlati pályán is sikeresen teljesítsenek.


Kerékpár kategóriában Süle Réka, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Czöndör Benjámin, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum diákja; személygépkocsi kategóriában pedig a Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Sipos Dávid volt a legeredményesebb.


A különböző versenyszámokban első helyezést elért diákok a Veszprém megyében megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.