km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Ügyességi akadálypályán is összemérték tudásukat a diákok

Ügyességi akadálypályán is összemérték tudásukat a diákok

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2022. április 12-én rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei fordulóját Szombathelyen, áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

A fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából megszervezett, országos kezdeményezésű program megyei döntőjén a vasi középfokú oktatási intézmények 15. életévüket betöltött, de 20. életévüket még el nem ért tanulói vettek részt.


A versenynek a Főkapitányság Söptei úti objektuma adott otthont, ahol az ünnepélyes megnyitó után a fiatal versenyzők elsősegélynyújtással kapcsolatos és közlekedési ismereteket igénylő feladatlap kitöltését követően, az ügyességi akadálypályán is bizonyították tudásukat. A személygépkocsi kategóriában induló versenyzőknek a városban történő vezetés során is bizonyítaniuk kellett. A lelkes résztvevőknek nagyfokú koncentrációra és ügyességre is szükségük volt ahhoz, hogy a gyakorlati pályán is sikeresen teljesítsenek.


Kerékpár kategóriában Süle Réka, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Czöndör Benjámin, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum diákja; személygépkocsi kategóriában pedig a Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Sipos Dávid volt a legeredményesebb.


A különböző versenyszámokban első helyezést elért diákok a Veszprém megyében megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!