km/óra
  2024.07.20., szombat  •  Illés napja
Üdv köztünk, Máté, Emma, Mendel, Bella és Ilma!

Üdv köztünk, Máté, Emma, Mendel, Bella és Ilma!

Velük gazdagodtunk, tőlük búcsúzunk. Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!

SZÜLETÉS:

Diószegi Kálmán és Vincze Dorottya fia: Máté, Auer Gábor és dr. Sövegjártó Orsolya fia: Dominik, dr. Tarszabó Gergely és dr. Hollósi Tamara leánya: Emma, Zakor István és Pongó Enikő fia: Benett István, Trombitás Gergely és Pehi Dorina fia: Mendel, Nagy Dániel és Buzás Tifani Mercédesz fia: Nataniel, Németh Ádám Tamás és Székely Orsolya Bíbor fia: Milán András, Horváth Máté Kristóf és Szélinger Anikó Fatima leánya: Milla, Bándoli László és Palatin Nóra fia: Bence, Bogyai Benjamin és Fekete Ramóna Dóra leánya: Szófia, Csuka Balázs Zoltán és Takács Katalin Erzsébet leánya: Boglárka, Németh Lajos András és Péntek Adrienn leánya: Laura, Gaál Szabolcs Gábor és Bigner Noémi fia: Benett, Baldauf Péter és Bedi Zsanett fia: Péter, Tóth Márton Zoltán és Garamvölgyi Viktória fia: Bendegúz Márton, Tremmel Ádám és Cseh Andrea leánya: Bella, Csapó Sándor és Bertha Anita fia: Levente Noé, Csikós-Nagy Norbert és Valaczka Viktória Andrea leánya: Karina Lora, Buzás Ákos Bálint és Németh Mónika fia: Olivér, Bogdán Roland János és Haller Szimonetta leánya: Mirabell, Nider Áron és Holczbauer Éva fia: Patrik, Lázár Miklós Tamás és Horváth Éva leánya: Hanga Liza, Pagony Péter és Holecz Zsuzsanna fia: Bendegúz, Rába Szilveszter és Keszei Fruzsina Piroska leánya: Ilma, Dancsecs Tibor és Fogel Katalin fia: Bence, Mozsolics Lajos és Pungor Adrienn leánya: Natália, Németh Gábor és Kovács Barbara leánya: Réka, dr. Ihárosi Gergő és dr. Pajor Viktória fia: Vince, Forgács Tibor és Németh Dzsenifer leánya: Kloé, Molnár László Zoltán és Pécz Izabella fia: Alexander László, Csibrik Tamás és Pető Fanni fia: Dominik, Horváth Róbert és Horváth Anikó leánya: Nikoletta, Biczó Szabolcs Gábor és dr. Gróf Katalin fia: Kornél


HÁZASSÁG:

Baranyai Dániel Gyula és Katona Enikő, Molnár Ádám és Kiss Réka, Horák Ádám Tibor és Török Réka, Sümeg Roland Bence és Hugyi Csilla, Bodnár Zoltán György és Sipos Szilvia


HALÁLESET:

dr. Gábriel Lajos Ákos, Soltész István, Pataki József, Dabóczi György Józsefné Saufnauer Éva Zsuzsanna, Marton Gábor, Kelemen József Györgyné Kovács Edit, Kocsiné Sipos Mária, Németh Istvánné Hruska Mária Szilvia, Tóth István Sándor, Purdea Levente Ottóné Molnár Krisztina, Raáb István Károly, Filek Mihályné Rudó Éva Berta, Szakály Istvánné Szendi Katalin Borbála, Kiléber Miklós, Németh László, Spang Vilmos Miklós, Simon Gyuláné Pintér Irma, Dvorák István Lászlóné Ecker Margit

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
legfrissebbek
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Szerb lítiumbányán keresztül vezethet az út az EU energiafüggetlenségéhez
2028-ban nyithat újra az a szerbiai lítiumbánya, amelynek készletei Európa lítiumszükségletének 90 százalékát fedezni tudnák. A lítium a rézhez, nikkelhez, kobalthoz hasonlóan olyan ritkafém, amely a fenntartható energiatároláshoz, például az elektromos autók és a mobileszközök akkumulátoraihoz, kulcsfontosságú. Ma Belgrádban Szerbia és az Európai Unió a stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött.
A Fidesz érdekét szolgálták vagy szolgálhatták a választási kamupártok, de ezzel nem sérült a párt jóhírneve, a bíróság szerint
A Győri Ítélőtábla ítélete szerint dr. Czeglédy Csaba nem sértette meg a Fidesz jóhírét, amikor egy 2022-es írásában azt kérte számon az ügyészségen, hogy az úgynevezett választási kamupártok kapcsán, a választás rendje elleni bűntett miatt történt vádemeléssel összefüggésben "a vádlott vagy vádlottak monogramjait sem közölte, pedig a nyilvánosságra tartozik, ki vagy kik azok a személyek, akik a vád szerint választási csalást követtek el Szombathelyen – Hende Csaba és a Fidesz érdekében”.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Visszavonták a gyerekbántalmazó karateedző városi kitüntetését
A jászberényi önkormányzat visszavonta a szolnoki kalandparkban egy gyereket a múlt héten felrúgó helyi karateedző városi kitüntetését.