km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
„Túl sok“ a vendég a semmeringi síközpontban

„Túl sok“ a vendég a semmeringi síközpontban

A gyenge szezonkezdet után a túlterheltség okozott problémát az ünnepi hétvégén a semmeringi síközpontban. A magyarok körében is népszerű alsó-ausztriai síterepen a tömegjelenetek elkerülése érdekében lezárták a szánkópályát, és módosították a házirendet, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, karácsony első napján váratlanul sokan szerettek volna síelni a pályákon. A síközpont környéki parkolók megteltek, a pénztárak és a liftek előtt pedig tömött sorok alakultak ki, sokan maszkot sem viseltek – a távolságtartás és a maszkviselés szabálya ugyanis ezekre a területekre nem terjedt ki.


A zsúfoltságot megelőzendő a pályák üzemeltetői felfüggesztették a helyszíni jegyváltás lehetőségét: mostantól a bérlettulajdonosokon kívül csak azok használhatják a pályákat, akik előre, online megváltották a jegyüket. Az érdeklődés óriási: a vasárnapi nyitva tartásra már szombaton elfogyott az összes jegy.


A bejáratokhoz és a zsúfolt előterekbe szombatra mintegy 250 kordont állítottak fel, hogy ezekkel lehessen irányítani a várakozókat. A távolságtartás és a maszkviselés pedig szintén szombat óta már a bejáratokhoz vezető előterekben is kötelező. A szabályok betartását egy biztonsági cég alkalmazottai felügyelik.


A karácsonyi roham után hasonló tömegeket várnak a helyiek a téli szünet első hétköznapjaira is. A helyzetet nehezíti, hogy a semmering-i pálya ad otthont december 28-29-én a nők sívilágkupájának. A versenyt szurkolók nélkül rendezik, a szabadidősport számára fenntartott pályákon pedig egyszerre csak 600 síelő és hódeszkázó tartózkodhat. Emiatt kevesebb jegyet lehet vásárolni, és a síliftek is korlátozottan közlekednek majd.

 

Fotó: ORF NÖ / Klaus Fischer

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.