km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
„Túl sok“ a vendég a semmeringi síközpontban

„Túl sok“ a vendég a semmeringi síközpontban

A gyenge szezonkezdet után a túlterheltség okozott problémát az ünnepi hétvégén a semmeringi síközpontban. A magyarok körében is népszerű alsó-ausztriai síterepen a tömegjelenetek elkerülése érdekében lezárták a szánkópályát, és módosították a házirendet, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, karácsony első napján váratlanul sokan szerettek volna síelni a pályákon. A síközpont környéki parkolók megteltek, a pénztárak és a liftek előtt pedig tömött sorok alakultak ki, sokan maszkot sem viseltek – a távolságtartás és a maszkviselés szabálya ugyanis ezekre a területekre nem terjedt ki.


A zsúfoltságot megelőzendő a pályák üzemeltetői felfüggesztették a helyszíni jegyváltás lehetőségét: mostantól a bérlettulajdonosokon kívül csak azok használhatják a pályákat, akik előre, online megváltották a jegyüket. Az érdeklődés óriási: a vasárnapi nyitva tartásra már szombaton elfogyott az összes jegy.


A bejáratokhoz és a zsúfolt előterekbe szombatra mintegy 250 kordont állítottak fel, hogy ezekkel lehessen irányítani a várakozókat. A távolságtartás és a maszkviselés pedig szintén szombat óta már a bejáratokhoz vezető előterekben is kötelező. A szabályok betartását egy biztonsági cég alkalmazottai felügyelik.


A karácsonyi roham után hasonló tömegeket várnak a helyiek a téli szünet első hétköznapjaira is. A helyzetet nehezíti, hogy a semmering-i pálya ad otthont december 28-29-én a nők sívilágkupájának. A versenyt szurkolók nélkül rendezik, a szabadidősport számára fenntartott pályákon pedig egyszerre csak 600 síelő és hódeszkázó tartózkodhat. Emiatt kevesebb jegyet lehet vásárolni, és a síliftek is korlátozottan közlekednek majd.

 

Fotó: ORF NÖ / Klaus Fischer

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.