km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Trükkös tolvajok kopogtathatnak az idősek ajtaján

Trükkös tolvajok kopogtathatnak az idősek ajtaján

Trükkös tolvajokra hívja fel az idősek és hozzátartozóik figyelmét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, olvasható a közleményükben.

 

Mint írják, a csalók időről időre visszatérnek és új történettel próbálják áldozataikat megtéveszteni. A változatos módszerek között előfordul, hogy díjbeszedőnek, új körzeti orvosnak, önkormányzati dolgozónak, egyéb szolgáltatók, illetve segítő szervezetek munkatársának adják ki magukat, vagy pénzváltást színlelve jutnak be a kiszemelt áldozat lakásába. 


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:


- Kérik, hogy ne engedjen be senkit a lakásába, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően, még akkor se, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát.  A hivatalos szervek képviselői igazolvánnyal, vagy egyenruhájukkal igazolni tudják magukat!. 


- A jótékonysági célra gyűjtőknek készpénzt soha ne adjon! Adakozása esetén kérjen csekket, vagy számlaszámot!


- Pénzt ne váltson fel idegennek! Kifigyelhetik, hogy hol tartja a pénzét, illetve valódi bankjegy helyett hamisítványt kaphat vissza.


- Amennyiben a „hívatlan vendég” már az Ön akarata ellenére belépett az otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Amennyiben kellő határozottsággal lép fel, meghátrál és távozni fog.


- Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezze meg a személyleírásukat, a gépjárművük rendszámát, színét, típusát, mert ezek az adatok segíthetik a későbbi nyomozást!


Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, akkor haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívószámon a rendőrséget!

 

Fotó: police.hu
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.
Fegyveresek mészároltak egy iskolában (frissítve)
Az oroszországi támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van