km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Súlyos baleset történt vasárnap délután az S31-es gyorforgalmin az Oberpullendorf (Felsőpulya) környéki Neutal és Weppersdorfs között. Két személyautó frontálisan ütközött, a járművekben ülő négy ember életét veszítette, írja az ORF.


A rendőrségi beszámolók szerint vasárnap délután öt óra körül egy Oberpullendorf felé tartó német rendszámú autó, benne egy 76 éves férfivel és 75 éves nővel a jobb oldali útkorlátnak ütközve felborult, átvágódott az úton és frontálisan ütközött egy másik személykocsival, amelyben két nő (52 és 55 évesek) utazott. Azonnal mentőorvos, több mentőkocsi és 35 tűzoltó sietett a helyszínre, azonban a négy utason már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunytak. A baleset ügyében rendőrségi vizsgálat indult, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért tért le az útról a német autó. Az S31-es óráig zárva volt a mentés idején, este negyed kilenckor nyitották meg az utat a forgalom előtt újra.


Az  osztrák hatóságok szerint aggodalomra ad okot, hogy idén eddig 25-en haltak meg a burgenlandi utakon, egy évvel korábban 13-an, két éve 17-en lettek baleset áldozatai a tartományban.


A tragédia miatt a burgenlandi tartományi kormányzat illetékes tanácsnoka úgy nyilatkozott, hogy a gyorsforgalmin végig meg kell építeni a 2x2 sávot elválasztó középső védőkorlátot. Jelenleg a Mattersburg és a Weppersdorf közötti 23 kilométeres szakaszon zajlik a munka, szélesítik a meglehetősen szűk sávokat, illetve és kialakítják a betonterelőt középen – a munkálatokkal 2025 végére végeznek. A Weppersdorf és Oberpullendorf közötti 8 kilométeres résznél is szeretnék megkezdeni a tervezést, illetve ideiglenes elválasztót telepítenének, mivel drasztikusan megnőtt a balesetek száma az S31-es úton. (ORF)


Borítófotó: a vasárnapi baleset helyszíne Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Weppersdorf

 

Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) mutatja be a jelenleg folyó munkát
Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) így mutatja be az S31-sen  jelenleg folyó munkát

 

 

 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Operatív törzs: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München - Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.