km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Továbbra is megállíthatatlan a Falco, a Kaposvárt is legyőzték a sárga-feketék

Továbbra is megállíthatatlan a Falco, a Kaposvárt is legyőzték a sárga-feketék

A címvédő magabiztos sikerrel hangolt a jövő heti, VEF Riga elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 6. FORDULÓ

FALCO KC SZOMBATHELY - KAPOSVÁRI KK 85-70 (19-13, 22-17, 15-17, 29-23)

Falco KC Szombathely: Váradi 14/6, Somogyi 5/3, Benke 17/12, Golomán 14/3, Keller 6. Cserék: Verasztó -, Perl 19, Clark 6, Barac 4, Sövegjártó -.

Edző: Milos Konakov

Kaposvári KK: Hilliard 19/9, Plézer 3/3, Price 19/3, Ford 9, Martin 8. Cserék: Krnjajski -, Puska -, Bogdán 6/6, Hendlein 2, Csorvási 4.

Edző: Nikola Lazic

 

A Nyíregyháza elleni siker után szombaton már újabb hazai mérkőzés várt a Falcóra, az ellenfél pedig az a Kaposvár volt, amely otthonától távol különösen jól szerepel az idényben, szezonbeli mindkét győzelmüket idegenben aratta. A vasiak hibátlan mérleggel, jó formában várták a mérkőzést, a cél pedig nem volt más, mint ennek megtartása.

 

Jól is kezdte a címvédő a találkozót, Váradi kosarát Somogyi pontjai követték, a vendégek pedig nem tudtak a gyűrűbe találni. A hazaiak kontrollálták a játékot, magabiztosan vezettek, 15-6-os állásnál pedig időt is kért Nikola Lazic. A 19 pontig jutó Hillard triplájával próbált zárkózni a somogyi gárda, majd újabb kosarat szereztek, az első negyedben 19-13-ra vezetett a Falco.

 

Meglehetősen kevés pont esett a mérkőzésen, a szombathelyiek tartották előnyüket, a játékrész derekán 25-19-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően egyre inkább megtorpant a Kaposvár, sok hibával játszottak, ezt pedig ki is használták Konakov fiai. Folyamatosan növelték a különbséget, 29-19-nél már tíz volt közte, ami Perl vezérletével állandósulni látszott, végül 41-30-cal mentek pihenni a felek.

 

Jót tett a szünet a vendégeknek, Price és Hillard pontjainak köszönhetően kapaszkodott a somogyi együttes, Perl azonban némileg lehűtötte a kedélyeket. A kékmezesek büntetőből sem tudtak igazán hatékonyak lenni, ráadásul nagyon sok volt az eladott labdájuk, ez pedig egy Falco kvalitású csapat ellen nem fért bele. Az utolsó etap előtt kilenc pont volt a hazai előny, 56-47 volt az állás.

 

A tíz pont körüli különbség állandósulni látszott, megnyugodni azonban nem nyugodhattak meg a szombathelyiek, ugyanis a vendégek az utolsó szalmaszálba kapaszkodva mindent elkövettek, hogy szorossá tegyék a végét. Több alkalommal is benéztek tíz pont alá, a vasiaknak azonban mindenre volt válasza, amikor kellett, megrázták magukat, s végül 85-70 arányban meg is nyerték a találkozót.

 

Benke Szilárdékra szerdán a szezon első idegenbeli BL-mérkőzése vár, a csapat Lettországba, Rigába utazik a csoportkör 2. fordulójában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.