km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Továbbra is fizetésképtelen a Haladás és még mindig nem választottak új ügyvezetőt

Továbbra is fizetésképtelen a Haladás és még mindig nem választottak új ügyvezetőt

Újabb taggyűlést tartottak június 13-án, melyen érdemi döntés nem született a Haladás jövőjével kapcsolatban, mindössze annyi derült ki, hogy az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a Viktória FC pedig a női NBI-es jogot.

A június 13-án tartott taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében Homlok Zsolt, a város részéről dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő, az Illés Akadémia részéről Halmai Gábor, a Viktória FC részéről Markó Edina és Kiss Tamás, a szurkolók képviseletében pedig Keringer Zsolt és Kajzinger András voltak jelen – írja közleményében a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.

A beszámolóból kiderül, hogy a pénzügyi, gazdasági helyzet továbbra sem változott, még mindig fizetésképtelen a társaság: se a játékosoknak, se a munkavállalóknak, se a szállítóknak nem tudnak fizetni, több havi tartozás halmozódott fel.

Hangsúlyozzák: közös cél, hogy a Haladás, mint klub, mint közösség továbbra is a szombathelyi értékek sorában maradjon, így konszenzus alakult ki abban, hogy az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében az indulási jogok átadásra kerüljenek, amennyiben az MLSZ azt jóváhagyja.

Mivel azonban az MLSZ szabályzata szerint nem lehet egy sportszervezetnek ugyanazon osztályban két indulási joga, ezért a taggyűlés kénytelen volt úgy dönteni, hogy a két NBIII-as indulási jog egyikével nem él, hanem inkább a Megye I. osztályú felnőtt bajnokságban érvényesíti.

Így jelenleg a társaságnak a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett versenyrendszerekben 3 indulási joga van: egy NBI-es felnőtt női indulási jog, egy Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog és egy NBIII-as felnőtt férfi indulási jog.

Úgy döntöttek, hogy az NB I-es felnőtt női indulási jog a Viktória Futball Club Szombathelyé, mivel eredendően is őket illette. A Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog az Illés Sport Alapítványé, mivel biztosították a bajnokságban való részvétel feltételeit, ők játszották le és nyerték meg a bajnokságot.

Ami pedig az NBIII-as indulási jogot illeti, arról június 19-én hozhat döntést a taggyűlés, ám mint írják, a nevezési határidő június 17. Kiemelték azonban, hogy a taggyűlésen kívül is folytatják az egyeztetéseket szerdáig.

Kiderült az is, hogy új ügyvezetőt most sem választottak, a szurkolók teljeskörű tájékoztatása érdekében pedig várhatóan a június 24-i hétre összehívnak egy ankétot is, amelyen részt fognak venni a tulajdonosok képviselői.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.