km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Tovább robog a Celldömölk, a Répcelak ismét borsot tört a Sárvár orra alá

Tovább robog a Celldömölk, a Répcelak ismét borsot tört a Sárvár orra alá

A Rábapaty és a Szentgotthárd is idegenben diadalmaskodott, a Király SE pedig a Körmend ellen gyűjtötte be a három pontot.

 

Izgalmasnak ígérkező összecsapásokkal folytatódott szombaton a megyei I. osztályú bajnokság. A Sárvár Répcelakra látogatott, a Király SE a Körmendet fogadta, a listavezető Celldmölk pedig a Bük ellen szerette volna folytatni jó sorozatát. A Kőszeg a Szentgotthárdot látta vendégül, míg a Jánosháza a Rábapaty csapatával mérkőzött meg.

 

Király SE - Körmendi Football Club 5-1 (1-0)  Szombathely, vezette: Kondor

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz (Takács 65.) , Kudron (Kondákor 68.) , Reseterits (Kalmár 76.), Fábián (Tamás 76.) , Devecseri, Halmosi, Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Körmend: Balogh - Zsoldos (Krajczár 65.) , Lakosi, Buti, Köntés, Sály, Majtényi, László, Sipos (Bita 80.) , Majczán (Németh 78.) , Tompa (Török 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Reseterits 2., Subicz 45., Halmosi 64., Fábián 67., Szalay 72., ill. Sipos 58.

 

A hazaiak támadójátéka az első félidőben nem igazán volt gördülékeny, sok volt hiba, valamint a pontatlanság. Ennek ellenére a lehetőségek megvoltak, amikből egyet ki is tudtak használni. A második játékrészben már sokkal nagyobb nyomás volt a körmendi kapun, ez pedig újabb helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A házigazda magabiztos győzelmet aratott. 

 

Répcelaki SE - Sport 36 - Sárvár FC 1-1 (0-0)   Répcelak, vezette: Boda

Répcelak: Tóth - Palkó, Markó (Antal 39.) , De Paula, Verasztó, Ódor (Tar 81.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Prystupa

Edző: Tóth Zsolt

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Horváth, Ódor, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be, Szabó, Szemes (Tóth 70.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: De Paula 65., ill. Horváth 94.

 

A Répcelak azt a Sárvárt fogadta, melyet a tavalyi idény végén sikerült legyőznie, így volt miért visszavágnia a vendégeknek. A találkozó vendég fölénnyel kezdődött, ám ez meddőnek bizonyult, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A szép számú nézősereg remek hangulatot teremtett, komolyabb helyzetet viszont nem igazán láthattak az első játékrészben, főként a küzdelem dominált. A második játékrész eleje is sárvári mezőnyfölényt hozott, veszélyes lehetőséget azonban továbbra sem tudtak kialakítani. A 65. percben aztán egy hazai szabadrúgás mögé De Paula állt, a labda pedig a sorfa fölött a bal sarokban kötött ki, így megszerezte a vezetést a Répcelak. A bekapott gól után még nagyobb elánnal játszottak a vendégek, a répcelaki védelem azonban jól állta a sarat. A játékvezető aztán öt perc hosszabbítást jelzett, melynek 4. percében Horváth András révén egyenlíteni tudott a Sárvár, megmentve ezzel az egyik pontot. 

 

Jánosháza VSE - Rábapatyi KSK 2-3 (1-1) Jánosháza, vezette: Papp

Jánosháza: Pethő - Bognár, Péter, Virág (Szabó 76.) , Laczi, Kiss, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Kecskés 46.) , Szabó

Edző: Vágusz Arnold

Rábapaty: Király - Horváth K., Dugovics, Gosztolya, Szabó (Németh Z. 76.) , Csupor, Horváth R., Tóth, Csonka, Németh G., Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Kiss 38., Szabó 93., ill. Németh G. 15., Csonka 47., Dugovics 85.

Kiállítva: Balázsi 70. (Jánosháza)

 

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudott ellenfele fölé kerekedni. A vezetést a vendégek szerezték meg, a Jánosháza azonban még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott. A fordulást követően egy gyors gólnak köszönhetően ismét a Rábapaty vezetett, majd a mérkőzés hajrájában tovább növelte előnyét. A hosszabbításban még szépített a hazai alakulat, ez azonban nem volt elég a pontszerzéshez, a Rábapaty örülhetett a győzelemnek. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Szentgotthárdi VSE 1-3 (0-0)  Kőszeg, vezette: Németh

Kőszeg: Németh M. - Rákhely, Lintner (Réti Ma. 73.) , Kovács, Toldi, Csák (Csuka 54.) , Prán, Réti Mi., Németh A., Kiss (Fehér A. 51.) , Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Nyári (Sipos B. 75.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Korpics, Nagy, Sipos G., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Réti Mi. 56., ill. Gerebics 58., Nagy 2 (68., 82.)

Kiállítva: Toldi 80. (Kőszeg)

 

Támadó szellemben, aktívan kezdte a mérkőzést a kőszegi csapat, mezőnyfölényünket azonban nem tudták helyzetekre, gólokra váltani, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után sem változott a játék képe: a hazaiak kapujukhoz szegezték a Szentgotthárdot, meg is szerezték a vezetést, két perccel később azonban egy szabadrúgást követően egyenlíteni tudtak a vendégek. Ez érezhetően megfogta a házigazdát, a folytatásban a gotthárdiaknak volt több helyzete, két alkalommal pedig góllal fejezték be akciójukat. A Kőszeg dolgát egy általuk véleményesnek ítélt kiállítás is megnehezítette, ezzel együtt a vendégek taktikus, fegyelmezett játékkal megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Büki TK 3-0 (2-0)  Celldömölk, vezette: Szabó III.

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Szabó K. 78.) , Enyingi, Szuh, Szabó R., Marsai Má., Kovács, Keszei T. (Tóth 56.) , Gábor (Göntér 80.) , Galovich (Horváth 80.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Bük: Kamondi - Németh G., Németh T., Czirók, Resch (Plenár 87.) , Csonka (Wágner 77.) , Schimmer, Kossuth (Horváth 77.) , Komálovics, Németh Z. (Tóth 82.) , Taródi (Mercs 90.) 

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Keszei T. 2., Enyingi 9., Marsai Mi. 53.

Kiállítva: Komálovics 90. (Bük)

 

Remekül kezdték a mérkőzést a hazaiak, a 9. percre már kétgólos előnyre tett szert és uralta a mérkőzést. A 20. perc után viszont kiegyenlítettebbé vált a játék, feljavult a Bük játéka és igazolta a tabellán elfoglalt helyezését. A második játékrészben aztán már sokkal magabiztosabban, és helyenként jól is játszott a Celldömölk, sikerült is megszereznie a harmadik gólt. Ezt követően is támadásban maradt a CVSE, több alkalommal azonban már nem tudott beköszönni. Összességében megérdemelt győzelmet arattak a hazaiak egy jó játékerőt képviselő csapat ellen. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

A fordulót megelőzően, szerdán a még versenyben lévő csapatok a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában lejátszották a 4. fordulót, melynek eredményeit ide kattintva lehet elérni.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.