km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Tovább robog a Celldömölk, a Répcelak ismét borsot tört a Sárvár orra alá

Tovább robog a Celldömölk, a Répcelak ismét borsot tört a Sárvár orra alá

A Rábapaty és a Szentgotthárd is idegenben diadalmaskodott, a Király SE pedig a Körmend ellen gyűjtötte be a három pontot.

 

Izgalmasnak ígérkező összecsapásokkal folytatódott szombaton a megyei I. osztályú bajnokság. A Sárvár Répcelakra látogatott, a Király SE a Körmendet fogadta, a listavezető Celldmölk pedig a Bük ellen szerette volna folytatni jó sorozatát. A Kőszeg a Szentgotthárdot látta vendégül, míg a Jánosháza a Rábapaty csapatával mérkőzött meg.

 

Király SE - Körmendi Football Club 5-1 (1-0)  Szombathely, vezette: Kondor

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz (Takács 65.) , Kudron (Kondákor 68.) , Reseterits (Kalmár 76.), Fábián (Tamás 76.) , Devecseri, Halmosi, Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Körmend: Balogh - Zsoldos (Krajczár 65.) , Lakosi, Buti, Köntés, Sály, Majtényi, László, Sipos (Bita 80.) , Majczán (Németh 78.) , Tompa (Török 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Reseterits 2., Subicz 45., Halmosi 64., Fábián 67., Szalay 72., ill. Sipos 58.

 

A hazaiak támadójátéka az első félidőben nem igazán volt gördülékeny, sok volt hiba, valamint a pontatlanság. Ennek ellenére a lehetőségek megvoltak, amikből egyet ki is tudtak használni. A második játékrészben már sokkal nagyobb nyomás volt a körmendi kapun, ez pedig újabb helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A házigazda magabiztos győzelmet aratott. 

 

Répcelaki SE - Sport 36 - Sárvár FC 1-1 (0-0)   Répcelak, vezette: Boda

Répcelak: Tóth - Palkó, Markó (Antal 39.) , De Paula, Verasztó, Ódor (Tar 81.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Prystupa

Edző: Tóth Zsolt

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Horváth, Ódor, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be, Szabó, Szemes (Tóth 70.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: De Paula 65., ill. Horváth 94.

 

A Répcelak azt a Sárvárt fogadta, melyet a tavalyi idény végén sikerült legyőznie, így volt miért visszavágnia a vendégeknek. A találkozó vendég fölénnyel kezdődött, ám ez meddőnek bizonyult, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A szép számú nézősereg remek hangulatot teremtett, komolyabb helyzetet viszont nem igazán láthattak az első játékrészben, főként a küzdelem dominált. A második játékrész eleje is sárvári mezőnyfölényt hozott, veszélyes lehetőséget azonban továbbra sem tudtak kialakítani. A 65. percben aztán egy hazai szabadrúgás mögé De Paula állt, a labda pedig a sorfa fölött a bal sarokban kötött ki, így megszerezte a vezetést a Répcelak. A bekapott gól után még nagyobb elánnal játszottak a vendégek, a répcelaki védelem azonban jól állta a sarat. A játékvezető aztán öt perc hosszabbítást jelzett, melynek 4. percében Horváth András révén egyenlíteni tudott a Sárvár, megmentve ezzel az egyik pontot. 

 

Jánosháza VSE - Rábapatyi KSK 2-3 (1-1) Jánosháza, vezette: Papp

Jánosháza: Pethő - Bognár, Péter, Virág (Szabó 76.) , Laczi, Kiss, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Kecskés 46.) , Szabó

Edző: Vágusz Arnold

Rábapaty: Király - Horváth K., Dugovics, Gosztolya, Szabó (Németh Z. 76.) , Csupor, Horváth R., Tóth, Csonka, Németh G., Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Kiss 38., Szabó 93., ill. Németh G. 15., Csonka 47., Dugovics 85.

Kiállítva: Balázsi 70. (Jánosháza)

 

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudott ellenfele fölé kerekedni. A vezetést a vendégek szerezték meg, a Jánosháza azonban még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott. A fordulást követően egy gyors gólnak köszönhetően ismét a Rábapaty vezetett, majd a mérkőzés hajrájában tovább növelte előnyét. A hosszabbításban még szépített a hazai alakulat, ez azonban nem volt elég a pontszerzéshez, a Rábapaty örülhetett a győzelemnek. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Szentgotthárdi VSE 1-3 (0-0)  Kőszeg, vezette: Németh

Kőszeg: Németh M. - Rákhely, Lintner (Réti Ma. 73.) , Kovács, Toldi, Csák (Csuka 54.) , Prán, Réti Mi., Németh A., Kiss (Fehér A. 51.) , Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Nyári (Sipos B. 75.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Korpics, Nagy, Sipos G., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Réti Mi. 56., ill. Gerebics 58., Nagy 2 (68., 82.)

Kiállítva: Toldi 80. (Kőszeg)

 

Támadó szellemben, aktívan kezdte a mérkőzést a kőszegi csapat, mezőnyfölényünket azonban nem tudták helyzetekre, gólokra váltani, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után sem változott a játék képe: a hazaiak kapujukhoz szegezték a Szentgotthárdot, meg is szerezték a vezetést, két perccel később azonban egy szabadrúgást követően egyenlíteni tudtak a vendégek. Ez érezhetően megfogta a házigazdát, a folytatásban a gotthárdiaknak volt több helyzete, két alkalommal pedig góllal fejezték be akciójukat. A Kőszeg dolgát egy általuk véleményesnek ítélt kiállítás is megnehezítette, ezzel együtt a vendégek taktikus, fegyelmezett játékkal megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Büki TK 3-0 (2-0)  Celldömölk, vezette: Szabó III.

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Szabó K. 78.) , Enyingi, Szuh, Szabó R., Marsai Má., Kovács, Keszei T. (Tóth 56.) , Gábor (Göntér 80.) , Galovich (Horváth 80.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Bük: Kamondi - Németh G., Németh T., Czirók, Resch (Plenár 87.) , Csonka (Wágner 77.) , Schimmer, Kossuth (Horváth 77.) , Komálovics, Németh Z. (Tóth 82.) , Taródi (Mercs 90.) 

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Keszei T. 2., Enyingi 9., Marsai Mi. 53.

Kiállítva: Komálovics 90. (Bük)

 

Remekül kezdték a mérkőzést a hazaiak, a 9. percre már kétgólos előnyre tett szert és uralta a mérkőzést. A 20. perc után viszont kiegyenlítettebbé vált a játék, feljavult a Bük játéka és igazolta a tabellán elfoglalt helyezését. A második játékrészben aztán már sokkal magabiztosabban, és helyenként jól is játszott a Celldömölk, sikerült is megszereznie a harmadik gólt. Ezt követően is támadásban maradt a CVSE, több alkalommal azonban már nem tudott beköszönni. Összességében megérdemelt győzelmet arattak a hazaiak egy jó játékerőt képviselő csapat ellen. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

A fordulót megelőzően, szerdán a még versenyben lévő csapatok a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában lejátszották a 4. fordulót, melynek eredményeit ide kattintva lehet elérni.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.