km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Tovább menetel a Haladás, idegenben győzték le a Budafokot a zöld-fehérek

Tovább menetel a Haladás, idegenben győzték le a Budafokot a zöld-fehérek

A szombathelyiek a három pont mellett ráadásul egy újabb kapott gól nélküli mérkőzést könyvelhetnek el.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 9. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (0-1)

Budafok: Bese B. – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kalmár O. (Kotula M. 69.) – Soltész I. (Papp M. 76.), Filkor (Adorján 60.) – László D. (Zuigeber 60.), Kovács D., Ihrig-Farkas – Szabó L. (Szabó M., a szünetben)

Vezetőedző: Boér Gábor

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics 81.) – Kiss B. (Tóth D. 81.), Szekér Á., Holdampf, Csilus T. – Tóth Milán (Horváth R. 69.), Tóth-Gábor (Délczeg  58.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerzők: Devecseri 45., Szekér 72.

 

A Dabas elleni kupasiker után ezúttal már a bajnoki pontvadászatban várt újabb feladat a Szombathelyi Haladásra. Németh Szabolcs együttese a tavaly még NB I-es Budafok otthonába látogatott, hogy tovább folytassa remek szériáját. A hazaiaknál ott volt a csapatban a szombathelyi születésű, a Haladásnál korábban hosszú éveket eltöltő Jagodics Márk. 

 

Valamivel lendületesebben, bátrabban kezdte a találkozót a házigazda, az első percekben többször is résen kellett lennie Rózsa Dánielnek, aki azonban megnyerte a párharcokat a budafoki csapatkapitánnyal, Kovács Dáviddal szemben. Felváltva érték egymást a helyzetek, előbb egy László Dávid-lövést lehetett feljegyezni, majd Csilus Tamás életerős lökete kerülte el nem sokkal a kaput. Nyomott a Budafok, a félidő derekán ismét László Dávid próbálkozott, Rózsa azonban ezúttal is a helyén volt, és bravúrral védett, csakúgy, mint nem sokkal később Ihrig-Szabó fejesénél. A játékrész hajrájában viszont már a Haladás percei következtek: előbb Szekér Ádám tekeréséből lett kapufa, majd egy nagyon okos szabadrúgás-variáció után Devecseri Szilárd megszerezte a vezetést a vendégszurkolók legnagyobb örömére (0-1), így előnnyel mehettek szünetre a vasiak. 

 

A második játékrészben is igyekezett érvényesíteni akaratát a Haladás, különösen Tóth Milán volt elemében, aki több alkalommal is megduplázhatta volna a szombathelyi előnyt. Mindkét tréner próbált frissíteni, új energiákat vinni a csapatba, a vendégeknél Délczeg Gergely érkezett a pályára. A mérkőzés ezen szakaszában nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, főként mezőnyben folyt a játék. A 72. percben viszont újabb gólnak örülhetett a vendég alakulat: egy jobb oldali beadást követően Szekér Ádám vette be fejjel a budafoki kaput, ezzel pedig már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A hajrában még próbált újítani a házigazda és visszajönni a mérkőzésbe, a zöld-fehérek azonban már nem engedték ki a kezük közül a három pontot, 2-0-ás sikerükkel pedig továbbra is a Merkantil Bank Liga listavezetői.

 

A bajnokság szeptember 29-én, szerdán hétközi fordulóval folytatódik, Németh Szabolcs legénysége a Szentlőrinc otthonába látogat 16 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.