km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Tovább menetel a Haladás, idegenben győzték le a Budafokot a zöld-fehérek

Tovább menetel a Haladás, idegenben győzték le a Budafokot a zöld-fehérek

A szombathelyiek a három pont mellett ráadásul egy újabb kapott gól nélküli mérkőzést könyvelhetnek el.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 9. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (0-1)

Budafok: Bese B. – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kalmár O. (Kotula M. 69.) – Soltész I. (Papp M. 76.), Filkor (Adorján 60.) – László D. (Zuigeber 60.), Kovács D., Ihrig-Farkas – Szabó L. (Szabó M., a szünetben)

Vezetőedző: Boér Gábor

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics 81.) – Kiss B. (Tóth D. 81.), Szekér Á., Holdampf, Csilus T. – Tóth Milán (Horváth R. 69.), Tóth-Gábor (Délczeg  58.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerzők: Devecseri 45., Szekér 72.

 

A Dabas elleni kupasiker után ezúttal már a bajnoki pontvadászatban várt újabb feladat a Szombathelyi Haladásra. Németh Szabolcs együttese a tavaly még NB I-es Budafok otthonába látogatott, hogy tovább folytassa remek szériáját. A hazaiaknál ott volt a csapatban a szombathelyi születésű, a Haladásnál korábban hosszú éveket eltöltő Jagodics Márk. 

 

Valamivel lendületesebben, bátrabban kezdte a találkozót a házigazda, az első percekben többször is résen kellett lennie Rózsa Dánielnek, aki azonban megnyerte a párharcokat a budafoki csapatkapitánnyal, Kovács Dáviddal szemben. Felváltva érték egymást a helyzetek, előbb egy László Dávid-lövést lehetett feljegyezni, majd Csilus Tamás életerős lökete kerülte el nem sokkal a kaput. Nyomott a Budafok, a félidő derekán ismét László Dávid próbálkozott, Rózsa azonban ezúttal is a helyén volt, és bravúrral védett, csakúgy, mint nem sokkal később Ihrig-Szabó fejesénél. A játékrész hajrájában viszont már a Haladás percei következtek: előbb Szekér Ádám tekeréséből lett kapufa, majd egy nagyon okos szabadrúgás-variáció után Devecseri Szilárd megszerezte a vezetést a vendégszurkolók legnagyobb örömére (0-1), így előnnyel mehettek szünetre a vasiak. 

 

A második játékrészben is igyekezett érvényesíteni akaratát a Haladás, különösen Tóth Milán volt elemében, aki több alkalommal is megduplázhatta volna a szombathelyi előnyt. Mindkét tréner próbált frissíteni, új energiákat vinni a csapatba, a vendégeknél Délczeg Gergely érkezett a pályára. A mérkőzés ezen szakaszában nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, főként mezőnyben folyt a játék. A 72. percben viszont újabb gólnak örülhetett a vendég alakulat: egy jobb oldali beadást követően Szekér Ádám vette be fejjel a budafoki kaput, ezzel pedig már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A hajrában még próbált újítani a házigazda és visszajönni a mérkőzésbe, a zöld-fehérek azonban már nem engedték ki a kezük közül a három pontot, 2-0-ás sikerükkel pedig továbbra is a Merkantil Bank Liga listavezetői.

 

A bajnokság szeptember 29-én, szerdán hétközi fordulóval folytatódik, Németh Szabolcs legénysége a Szentlőrinc otthonába látogat 16 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.