km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Napról napra fejlődik a Derkovits-lakótelep

Napról napra fejlődik a Derkovits-lakótelep

Több járda is megújult az elmúlt időszakban, emellett további parkolók is létesülnek majd Szombathely 4. számú választókörzetében. Többek között erről is beszélt Horváth Soma képviselő, és Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője, polgármesterjelöltje a keddi sajtótájékoztatón.

Horváth Soma, a Derkovits-városrész északi részének önkormányzati képviselője felelevenítette, hogy a 2019. évi költségvetés elfogadásakor Nemény András javaslatára az új többség duplájára, 1 milliárd 20 millió forintra emelte az utak, járdák felújítására, valamint a parkolók építésére szánt önkormányzati forrást. Elmondta, hogy javaslatára több, a Derkovitsot érintő fejlesztés is bekerült az elfogadott rendeletbe. Két beruházás pedig az elmúlt hetekben el is készült.

Az egyik a Szűrcsapó utca 26. előtti járda, ami évtizedekkel ezelőtt épült, és a háztömb egyik végében ért véget. Most 230 négyzetméteren újult meg a gyalogjárda és az épület előtti hat bejáró is, ezzel akadálymentes közlekedést biztosítottunk a környéken élőknek és az erre elhaladóknak. A másik a Szűrcsapó utca 10. előtti járda, ahol 180 négyzetméteren nemcsak az épület előtti, hanem a parkoló mellett haladó szakasz is, amit a Szova Zrt. végzett el.

Az előbbi járdaszakaszt természetesen hivatalosan is átadták, ám meglepő módon most nem a politikusok, hanem egy derkovitsi lakos vágta át a nemzeti színű szalagot. Baranyai Ferenc az elsők közt költözött be a Szűrcsapó utca 26-ba és azóta is ott él feleségével.

"Nem mi akarunk szalagot vágni, hisz ez a város pénzéből épülhetett meg. Az igazi nyertesei és akik megérdemelték, hogy hosszú évek után végre megújulhatott a környezetük, azok az itt élők, ahogy Feri bácsi és felesége is"

- reagált az eseményen Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője, polgármesterjelöltje.

Horváth Soma végül bejelentette, hogy új parkolókat épít a környékre, figyelve a zöldterületre is: bár 3-4 fát ki kell vágni majd a Szűrcsapó utca 22-nél található, jelenleg kihasználatlan területen, de plusz hat fát és cserjéket, bokrokat fognak ültetni.

A témával bővebben a Savaria Fórum szombati számában foglalkozunk!

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Rajzpályázat virágos vasútállomásokról
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.