km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Történelmi győzelmet aratott az Éljen Szombathely! csapata

Történelmi győzelmet aratott az Éljen Szombathely! csapata

Bár még nem 100% százalékos a szavazatok feldolgozottsága Szombathelyen, olyan mértékű a különbség, hogy a jelenleg is várost vezető Éljen Szombathely! Egyesület sajtótájékoztatót tartott vasárnap 23 órakor a Göncz Árpád téren nemrég felavatott Szombathely Portré előtt. A jelen állás szerint mind a 12 egyéni körzetben nyertek képviselőjelöltjeik, ami Szombathelyen még soha nem fordult elő.

„Ennél boldogabb körülmények között még nem tartottunk sajtótájékoztatót. Minden jel szerint, bár a választási eredmények még nem érkeztek meg teljes mértékben, de az biztosan látszik, hogy Szombathelyen történelmi győzelmet aratott az Éljen Szombathely! csapata. Ez a nagyon jó csapat és baráti társaság egyben” – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Nemény András, Szombathely újraválasztott polgármestere vasárnap éjjel a nemrég felavatott Szombathely Portré előtt állva.

Először is köszönetet mondott a hihetetlen bizalomért és támogatásért, ami reméli, hogy főként az elmúlt négy és fél év munkájának szólt.

„Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor az előző választás után, amikor megtudtuk, hogy nyertünk, kiálltam az önök elé, a sajtó elé, Szombathely elé. Egy nagyon szoros győzelem volt akkor, talán 1,3 százalék. Azt mondtam első mondatomban, hogy minden szombathelyinek szeretnék a polgármestere lenni, és az egész csapatunk így gondolkozik. Egy választás után mindig vannak olyanok, akik rosszul alszanak, és én tudom, hogy milyen ez, mert megéltem sokszor: amikor az ember azt érzi, hogy vesztett, és azt gondolja, hogy összedől a világ. Én akkor azt mondtam, amit most is mondok mindenkinek, azoknak is, akik nem bennük látták a folytatást: nem dőlt össze a világ, és higgyék el nekem, hogy a következő öt évet is úgy fogjuk tervezni, akkor talán még többen, még ennél is többen szeretnék a munkánk alapján, hogy folytassuk” – mondta.

Elmondta azt is, nagyon fontosnak tartották, hogy nem gyűlölködő politikát folytattak, és most úgy tűnik, a szombathelyiek is ugyanígy gondolják: nem kérnek az uszításból, hanem azt szeretik, ha a képviselők elvégzik és teljesítik azt a munkát, amit ígérnek.

„Most jött az elszámolás pillanata. Mi kaptunk visszaigazolást arról, hogy mindez jó volt, és folytassuk. Nem tudom elmondani, mennyire hálásak vagyunk. Bár még nem látjuk a végét, a mostani állás szerint az is elképzelhető, hogy mind a 12 egyéni körzetet megnyertük, ami Szombathelyen még soha nem fordult elő. Mi ezzel a hatalmas felhatalmazással úgy szeretnénk élni, hogy már a jövő héten számba vesszük az összes ígéretünket, és megnézzük, hogy hogyan tudjuk ezt végigvinni, betáblázni és mindent megvalósítani” – jelentette ki.

Leszögezte: partnerként fogják kezelni azokat, akik bekerülnek a testületbe. Majd arról beszélt, furcsasága a választásnak, hogy nem holnap, vagy nem jövő héten alakul meg az új testület, hanem majd csak októberben, de addig végiggondolják, amit kell és amikor szeptember végén vagy októberben feláll az új testület, akkor már kész új struktúrával, gondolatokkal indulnak neki a ciklusnak, de ahogy eddig is, mindent teljesen nyilvánosan tesznek majd.

„A lényeg, hogy nagyon-nagyon köszönjük. Nagyon reménykedtünk, hogy tudunk nyerni és tudjuk folytatni, de nem számítottunk arra, hogy ilyen hatalmas győzelmet tudunk aratni. És a győzelmet is mindig meg kell tanulni feldolgozni. Most ezt tesszük, a mai nap az ünneplésé lesz, most egy kicsit magunkban maradunk, mert kell az is a folytatáshoz, hogy meg tudjuk élni ezeket a pillanatokat, és aztán hétfőtől, vagy inkább keddtől állunk mindenki rendelkezésére” – zárta mondandóját.

 

CzB

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.