km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Torna Hungarian GP Szombathely: minden számban lesz magyar döntős

Torna Hungarian GP Szombathely: minden számban lesz magyar döntős

A Hungarian GP selejtezőjét rendezték meg az Arena Savariában, ahol a tokiói olimpikon Kovács Zsófia a felemáskorláton elsőként jutott fináléba. Ugyancsak a legjobb pontszámmal kvalifikálta magát a döntőbe Bácskay Csenge ugrásban és Székely Zója gerendán. A férfiaknál Vecsernyés Dávid nyújtón a legjobb teljesítménnyel rukkolt elő és jutott a vasárnapi fináléba. A férfiaknál kilenc, a nőknél pedig hét döntős helyet csíptek el a magyar versenyzők.

Kovács Zsófia elmondta: nem az olimpián bemutatott gyakorlattal selejtezett pénteken.

„A világbajnokságig a GP-n kívül lesz még egy magyar bajnokság, addig a lehető legjobb formába kell kerülnöm.”


Bácskay Csenge elégedetten értékelt az ugrás után.

„Két szeren indultam. Az ugrásom sokkal jobban sikerült, mint a talaj, de végül kifejezetten jó szájízzel zártam a selejtezőt.” – mondta Bácskay Csenge.


Székely Zóját mindig feldobja, ha hazai környezetben versenyezhet.

„Jó kis gyakorlattal sikerült selejteznem gerendán. Mindkét szeren finalista vagyok, és remélem a folytatásban is sikerült jól teljesíteni” – tette hozzá Székely Zója.

Vecsernyés Dávid rápihen a döntőre.

„Egy picit fásult voltam, de végülis sikerült elsőként döntőbe jutni. Egy napom még lesz arra, hogy rápihenjek a vasárnapi fináléra…” – nyilatkozta a szer Eb-bronzérmese.


A legtöbb döntős helyet Mészáros Krisztofer gyűjtötte be. A csapatban Eb-bronzérmes tornász talajon, lólengésben, korláton és nyújtón is jól teljesített.

„A zsúfolt versenyprogram ellenére sikerült jól összpontosítani, igyekeztem a lehető legkevesebb hibával lehozni a gyakorlatokat minden szeren. Bízom benne, hogy a döntőkben megmarad a lendületem” – zárta nyilatkozatát Mészáros Krisztofer.


Szombaton a férfiaknál talaj, lólengés és gyűrű döntőt rendeznek, míg a nőknél ugrás és felemáskorlát finálé lesz. Vasárnap a fiúk ugrásban, korláton és nyújtón döntőznek, a lányoknál pedig talajon és gerendán avatnak győztest. A Hungarian GP-n 14 nemzet tornászai indultak.


Eredmények:
Nők
Felemáskorlát
Kovács Zsófia 14.500 – 1. helyen jutott döntőbe
Székely Zója 13.750 – 2. hely
Ugrás
Bácskay Csenge 13.650 – 1. hely
Gerenda
Székely Zója 12.850 – 1. hely
Ilka Juk 11.650 – 5. hely
Talaj
Bácskay Csenge 12.000 – 4. hely
Ilka Juk 11.550 – 7. hely

Férfiak
Nyújtó
Vecsernyés Dávid 14.050 – 1. hely
Mészáros Krisztofer 13.600 – 3. hely
Talaj
Mészáros Krisztofer 14.350 – 2. hely
Dobrovitz Ádám 12.400 – 7.hely
Ugrás
Tomcsányi Benedek 13.950 – 3. hely
Dobrovitz Ádám 12.975 – 6.hely
Korlát
Mészáros Krisztofer 13.850 – 3. hely
Gyűrű
Tomcsányi Benedek 13.050 – 4. hely
Lólengés
Mészáros Krisztofer 14.050 – 2. hely

 

Borítókép: Kovács Zsófia gyakorlat közben

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.