km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Tom Hanks összebarátkozott Coronával

Tom Hanks összebarátkozott Coronával

Az ausztrál kisfiút a neve miatt kiközösítették az iskolatársai. A színészlegendához fordult, aki rögtön a segítségére sietett.

 

A 8 éves Corona De Vries azonnal tollat ragadott, amikor megtudta, hogy  Tom Hanks-t és feleségét Ritát pozitív koronavírus-teszttel diagnosztizálták szülőhazájában, Ausztráliában. 

 

"Hallottam, hogy megbetegedtetek. Jól vagytok?" - kérdezte a fiú a kedvenc filmjében, a Toy Storyban Woody-t alakító színésztől. Üzenetében őszintén megírta, hogy egészen az elmúlt hetekig nagyon szerette, hogy ilyen különleges keresztnevekneve van, azonban a járvány kirobbanása után elkezdték piszkálni miatta. 

 

Hanks-t megérintette a postán feladott, klasszikus rajongói levél. "Kedves Corona! Köszönöm, hogy ilyen jó barátom vagy, hiszen nagyon fontos, hogy a barátok a nehéz helyzetekben is összetartsanak" - írta a válaszában. Hozzátette: "Te vagy az egyetlen ismerősöm, akit így hívnak. Nekem a Nap "koronája" jut eszembe rólad."

 

Nagy meglepetés érte a De Vries családot, amikor a válaszlevél mellett egy ajándékcsomagot is kaptak. Az Oscar-díjas színész egy Corona-típusú írógépet is küldött a fiúnak, amit a karantén ideje alatt használt. 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel". 
Kásler: újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt
Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Befagyhat a Balaton a jövő heti hidegben
A havas tájakon -15 foknál is csípősebb lehet a hideg.