km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon az esti hazajutást támogatva a TOKAJ IC hosszabb útvonalon, Budapestig közlekedik

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon az esti hazajutást támogatva a TOKAJ IC hosszabb útvonalon, Budapestig közlekedik

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat idén szeptember 30. és október 2. között rendezik meg. A könnyebb hazajutást támogatva, az esti TOKAJ InterCity vonat ezen a három napon hosszabb útvonalon, Miskolc helyett Budapestig közlekedik - olvasható a MÁV-Start Zrt. oldalán

Érdemes lesz igénybe venni napközben is a közösségi közlekedést, a Volánbusz és a MÁV-START összehangolt szolgáltatással segíti a tokaji borvidék elérését, TOKAJBUSZ néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet. A Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal.

A Világörökség részét képező tokaji borvidék nagy népszerűségnek örvend, főleg az őszi, szüreti időszakban, sokan szerveznek kirándulásokat a vidékre. A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, így a borvidék fővárosának, Tokajnak is az egyik legfontosabb időszaka, idén immár 90 éves a rendezvény. A MÁV-Volán-csoport a programra látogatóknak nyújt szolgáltatásaival kényelmes és könnyebb utazási lehetőséget.

A közvetlen esti hazautazás érdekében a Nyíregyházáról 19:26-kor rajtoló, Tokajból 19:50-kor továbbinduló IC688-as számú TOKAJ InterCity hosszabb viszonylaton, Miskolc-Tiszai pályaudvar helyett Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedik szeptember 30. és október 2. között mindhárom este. Továbbá minden TOKAJ Intercity vonatban közlekedik majd az első osztályú, bisztrószakasszal ellátott IC+ kocsi is. A várhatóan nagyobb utasforgalom miatt érdemes a menetjegyet elővételben megváltani. Az online jegyvásárlási felületek, a megújult Elvira vagy a MÁV mobilalkalmazása 10 százalékos kedvezményt nyújt, míg a jegykiadó automatákból vásárolt jegyek esetében 5 százalékos kedvezményben részesülhetünk.

Azoknak, akik a szüreti programokra szeretnének eljutni, vagy akik amellett szívesen kirándulnak a vidéken, a MÁV-Volán-csoport az augusztus elején bevezetett Borongoló napijegyet és a Tokajbuszokat ajánlja. Érdemes kihasználni az összehangolt vonat- és buszközlekedést, valamint a közös jegyterméket, melyekkel október végéig minden hétvégén egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőség kínálkozik a vidéken.

Október 29-ig – péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetők igénybe a térség helyi látványosságait érintő Tokajbusz-járatok. Az autóbuszok Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosítanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

A 24 illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a TOKAJBUSZ járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni.

A Tokajbusz-járatokról és a Borongoló napijegyről a www.volanbusz.hu/tokajbusz és a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/barangolj-borongoloval-vonattal-es-tokajbusszal weboldalon található bővebb információ.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.
Adventi meglepetés a szombathelyi Blaguss járatokon
Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és a Blaguss Agora Hungary Kft. az adventi időszakban versekkel ajándékozza meg a Blaguss helyi járatos buszain utazó közönséget december 26-ig, olvasható a közleményükben.