km/óra
  2021.05.14., péntek  •  Bonifác napja
Többször bántalmazott egy nőt Szombathelyen, elzárásra ítélték

Többször bántalmazott egy nőt Szombathelyen, elzárásra ítélték

A Szombathelyi Járásbíróság két rendbeli garázdaság vétsége, két rendbeli könnyű testi sértés vétsége és egy rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt halmazati büntetésül 90 nap elzárásra ítélte a vádlottat, olvasható az ügyészség közleményében.

 

A tényállás szerint a vádlott 2019. augusztus 11-én 23 óra körül Szombathelyen, a Károlyi Gáspár téren egy alkalommal ököllel arcon ütötte a sértettet, amelynek következtében a nő a földre esett, beütötte a fejét, valamint elszakadt a szoknyája, így 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, továbbá 8.000 forint meg nem térült rongálási kára keletkezett. Ezen cselekményt követően a vádlott az általa használt mobiltelefonról ugyanennek a nőnek több fenyegető tartalmú üzenetet küldött.


A vádlott 2020. március 1-én 18 óra körül újra bántalmazta a sértettet egy szombathelyi lakóház előtt az utcán ittas állapotban. Ekkor egyszer ököllel homlokon, több ízben pedig tenyérrel arcon ütötte, majd a nyakát megszorította. A sértett ekkor is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.


Az ítélet jogerős.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással
Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.
57 új fertőzött Vasban, 1541 Magyarországon, 106-an meghaltak
1541 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.898-ról 22.955-re nőtt.
35 új fertőzött Vasban, 1680 Magyarországon, 124-en meghaltak
1680 az új fertőzött, elhunyt 124 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.863-ról 22.898-ra nőtt.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
legfrissebbek
Sporttörténelmet írt a magyar bringás
Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.
Két szabadnap jár a MÁV-nál az oltásért
Már a cég dolgozóinak 40 százaléka túl van az oltakozáson.
Hétvégére is marad a borús idő
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók.
Doppingolhatott a 14-szeres paralimpiai bajnok
Nagy-Britannia legeredményesebb paralimpiai bajnokát, a 14-szeres aranyérmes Sarah Storeyt azzal vádolják, hogy visszaélt az engedélyezett asztmagyógyszer használatával, vagyis doppingolt.
Diszkontáron adná el az önkormányzati bérlakásokat a kormány - tiltakoznak a polgármesterek
Több tízmilliárd forinttal csökkentené Szombathely ingatlanvagyonát a kormány törvénytervezete, amely szerint jelentős kedvezménnyel vásárolhatnák meg a városi bérlakásokat az önkormányzatoktól a bérlők. Az ellenzéki települések polgármesterei közösen tiltakoznak a lépés ellen, írja dr. Nemény András polgármester.