km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Több tonna árpa borult a 84-es főútra

Több tonna árpa borult a 84-es főútra

Jánosháza irányába tartott a 84-es főúton egy Scania nyergesvontató, amely egy balra ívelő kanyarban padkára futott. A sofőr megpróbált korrigálni, de elvesztette irányítását a járműve felett.

 

A 112Press információi szerint 24 tonna árpát szállított az a teherjármű, amely hétfőn délután balesetet szenvedett Gérce és Káld között. A Scania Jánosháza irányába haladt, amikor eddig tisztázatlan okból a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott egy balra ívelő kanyarban. A sofőr próbált balra kormányozni, majd ismét jobbra húzta a kormányt, a kilendülő pótkocsi pedig eltalált egy szemből érkező, spanyol rendszámú Hyundait. A vontató az árokba csapódott, a felboruló pótkocsiból több tonna árpa zúdult a 84-es főútra és az út melletti erdős területre.


A balesetben a személyautó és a kamion vezetője is megsérült, őket a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.  A vétlen sofőr feleségétől megtudták, hogy a férfi az arcán szenvedett vágásos sérüléseket és a szeme is bevérzett, de úgy tűnik, hogy nem szenvedett súlyosabb sérülést.


Úgy tudják, hogy a Scania vezetője sem sérült meg súlyosan. Ő a baleset után azt mondta, hogy defektet kaphatott. A rendőrség ezért igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak