km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Több kisebb tűzeset volt hétvégén a megyénkben

Több kisebb tűzeset volt hétvégén a megyénkben

Hat, többségében szabadtéren keletkezett tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a hétvégén, olvasható a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósági honlapján.

 


Ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű Szőce településen az Arany János utcában pénteken délután. A körmendi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. 


Vágányok között égett a száraz fű a vépi vasútállomás közelében pénteken a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egység puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltotta. 


Raktárépület udvarában égettek papírhulladékot Szombathelyen, a Szent István király utcában szombaton reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.  


Leszakadt magasfeszültségű vezeték gyújtotta meg a száraz aljnövényzetet Kamond közelében szombaton délután. A celldömölki önkormányzati, kamondi és jánosházi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a terület fél hektáron égett. Az áramszolgáltató szakemberek áramtalanítottak, az egységek pedig két vízsugárral és több kéziszerszámmal akadályozták meg a tűz továbbterjedését majd eloltották a lángokat. 


Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű egy töltésoldalon Répcelak és Nick között vasárnap hajnalban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.


Tíz négyzetméteren égett a háztartási hulladék egy elhagyatott területen Csehimindszenten, a Petőfi Sándor utcában vasárnap este. A vasvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a környéken lakók a tűz oltását már megkezdték. Az egység egy vízsugárral az izzást megszüntette.

 

Fotó: Répcelak ÖTP

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.