km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában

Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában

Tíz hektárnyi területen ég az avar és a gaz a Vas megyei Rábapaty határában, közölte a katasztrófavédelem. A lángok több helyen csaptak fel, istállókat, szalmabálákat veszélyeztetve. Az egyik istállóból a juhokat már ki is terelték. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a sárvári, a szombathelyi, a sopronkövesdi, hivatásos tűzoltók oltják, ám munkájukat nehezíti az erős szél.


A helyszínre tartanak a kapuvári, a körmendi, a pápai és a soproni hivatásos, továbbá a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók is.

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben