km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
TIPOhondria: izgalmas kiállítás nyílt Bonyhádi Károly munkáiból

TIPOhondria: izgalmas kiállítás nyílt Bonyhádi Károly munkáiból

TIPOhondria címmel nyílt meg Bonyhádi Károly tervezőgrafikus kiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központ Zero Galériájában kedden délután. A tárlat színházi plakátokat, logókat, tipográfiákat és könyvborítókat mutat be egészen április 11-ig.

 

Megtelt a Zero Galéria művészetkedvelőkkel. Bonyhádi Károly tervezőgrafikus alkotásaiból nyílt kiállítás. A tárlatot Fűzfa Balázs ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, beszélt az alkotóról és munkásságáról is. Kiemelte, hogy a logói, a plakátjai és a könyvborítói sejtéseket fogalmaznak meg nekünk a jövőről. Úgy tesznek, mintha a múltról, valaha volt művekről szólnának, miközben éppenséggel a jelenről és a jövőről fogalmaznak meg tűpontos sugallatokat a képalkotás nyelvén.


Bonyhádi Károly plakátokat, logókat, tipográfiákat és könyvborítókat alkot. A Weöres Sándor Színház előadásaihoz is ő készíti a posztereket, a kiállításon ezek közül is megtekinthetünk jópárat. A szombathelyi teátrum igazgatója, Szabó Tibor verset hozott a megnyitóra.


Bár a tervezőgrafikus munkái jellemzően megrendelésre készülnek, saját kreativitását is beléjük csempészi, ettől lesznek egyediek. Elárulta, felkérésre készülnek a munkák, ami bár behatárolja gyakorlatilag a tervezői fantáziát, de egyúttal izgalmas kihívás is az, hogy a saját gondolatait és a megrendelőnek az elképzeléseit is beleálmodja a plakátba vagy az adott tervezőgrafikai munkába.


A TIPOhondria című kiállítást április 11-éig lehet megtekinteni.

 

Fotó: Mészáros Zsolt

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.