km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Testvérvárosi sakk, ezüstéremmel

Testvérvárosi sakk, ezüstéremmel

Május elsején, múlt szombaton első alkalommal rendezték meg Szombathely kezdeményezésére a Testvérvárosok Sakkversenyét, amely Szuhai Viktor tanácsnok ötlete alapján és közreműködésének eredményeként valósulhatott meg.  

 

A sakkverseny természetesen csak az online térben jöhetett létre, a szervezésében Pergel László, a Haladás VSE sakk szakosztályának elnöke és Csonka Attila, a Vas Megyei Sakk Szövetség elnöke is közreműködött. Az online mérkőzésekhez összesen 9 ország városa csatlakozott, nem kevesebb, mint 148 játékossal. Az erős mezőnyben Szombathely városa az előkelő második helyen végzett, az I. Testvérvárosok Sakkversenyét Dunaszerdahely nyerte, a bronzérmes pedig a bulgáriai Arbitus Razgrad lett. A résztvevők és Szombathely testvérvárosai Szuhai Viktor tanácsnokkal közösen megállapodtak a sakkverseny további folytatásában is.

 

– A területért felelős tanácsnokként keresem a lehetőségeket, ahol a testvérvárosi kapcsolatokat szorosabbá lehet fűzni, és szélesebb spektrumba szorítani ezeket az együttműködéseket. Egy beszélgetés során jött szóba a sakkverseny, amelyet most első körben az online térben tudtunk megrendezni. A versenyt mindenképp hagyományteremtő céllal indítottuk el, és nagyon reméljük, hogy mostantól minden évben meg tudjuk szervezni – nyilatkozta érdeklődésünkre Szuhai Viktor tanácsnok. 

 

I. Testvérvárosok Sakkversenye, végeredmény:

1. Dunaszerdahely 218 pont (Szlovákia), 2. Szombathely 203 pont (Magyarország), 3. Arbitus Razgrad 201 pont (Bulgária), 4. Chess Klub Kutaisi 200 pont (Grúzia), 5. Sk Stridon 168 pont (Horvátország), 6. Echiquier Tourangeau 164 pont (Franciaország), 7. Schachklub Fürstenfeld 159 pont (Ausztria), 8. Boris Spassky Lecco 123 pont (Olaszország), 9. LPRSK Lappeenrannan Shakkikerho 93 pont (Finnország)

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.