km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Tesla oldalának koccant egy előzésbe kezdő Suzuki Zsédeny közelében, a 84-es főúton

Tesla oldalának koccant egy előzésbe kezdő Suzuki Zsédeny közelében, a 84-es főúton

A Sárvár felé tartó Suzuki vezetője egy mezőgazdasági jármű előzésébe kezdett, de érintőlegesen ütközött az őt előző osztrák rendszámú Tesla oldalával. Nagy torlódás alakult ki.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szombaton délelőtt Zsédeny közelében, a 84-es főúton, írja a 112press. Sárvár felé haladt egy Suzuki személyautó, amelynek vezetője egy lassan haladó mezőgazdasági vontató előzésébe kezdett. A Suzuki sávváltás közben érintőlegesen ütközött egy előzésben lévő, osztrák rendszámú Teslával.


- A tükörben nem láttam a kocsit és már időben jeleztem az előzési szándékomat.  Valószínűleg mögülem "gyorsult ki" a Tesla, mert a Suzukinak ehhez több idő kell. Azt gondolom, hogy ez nem az én hibám, annak ellenére, hogy a felvilágosítás szerint én követtem el szabálysértést, amiért nem győződtem meg arról, biztosított-e a lehetőség az előzéshez - mondta bosszankodva a Suzukit vezető asszony.


A Tesla vezetője kézfogással búcsúzott a Suzukiban utazóktól. A férfit megkérdezték, hogy az autója rendszere nem próbálta-e elkerülni a balesetet.


- Sajnos nincs aktiválva ez a rendszer az autómban, mivel Ausztriában súlyos szankciók járnak pl. a rögzített kamerafelvételekért. Így hiába lenne képes az autó érzékelni a veszélyt, legálisan nem használható a kamerás rendszer. Én próbáltam elkerülni az ütközést és balra kormányoztam az autót, de az árokba már nem akartam belehajtani - mondta a férfi. A koccanás során egyik autóban sem keletkezett komoly anyagi kár.

 


Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.