km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Folytatódnak a teraszkoncertek a Városházán

Folytatódnak a teraszkoncertek a Városházán

Idén is folytatódnak a nagy sikerű teraszkoncertek a Városházán: a szervezők július 1-től négy pénteken át kedveskednek zenés esti programmal a szombathelyieknek. Újdonság, hogy a fő produkciók mellett minden alkalommal lesznek helyi fellépők is. Jövő hétvégén pedig ismét megrendezik az Utcaművészeti Fesztivált a belvárosban, ahol táncosok, zenészek, képzőművészek szórakoztatják a látogatókat.

 

Harmadik szezonjához érkezik idén a Nyitott Városháza programsorozat, aminek egyik legkedveltebb eleme a teraszkoncert - eddig minden alkalommal teltház előtt rendezték meg. Az idei rendezvényekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Dr. Nemény András polgármester elmondta, bár nem a világ legszebb Városházája a szombathelyi, de az épület adottságai nagyon jók ahhoz, hogy szórakoztató programoknak is helyet adjon.


"Fantasztikusan jól sikerült az a kezdeményezés, ami 3 évvel ezelőttre datálódik, mondtuk, hogy valamilyen módon szeretnénk élettel megtölteni a Városházát és nemcsak a dolgozókkal, hanem a szombathelyiekkel is" – utalt vissza a polgármester.


Négy koncerttel készülnek a nyárra: az első fellépő július 1-jén 19 órától Török Ádám és a Mini lesz, vendégként pedig Holdosi Attila és Nagy Bakonyi Boglárka érkezik.


Prieger Szabolcs programszervező elmondta, hogy az idei teraszkoncerteken lesz egy újdonság is, aki csatlakozik a fő fellépőhöz, ennek kettős célja van. Egyrészt, hogy hosszabb legyen a program, amit kínálni tudnak, másrészt, hogy lehetőséget adjanak a helyi előadóknak.


Július 8-án a Beatles emlékzenekar és az Alterego együttes lép színpadra. 22-én a Kellene Kis Kert és a Dorkacoustic, 29-én pedig a Savaria Rézfúvós Együttes zenél párban a Mágikus Mintha Akusztikkal. A koncertek ingyenesek, de előzetesen regisztrálni kell emailben. (teraszkoncert@szombathely.hu)  


Jövő hétvégén ismét lesz Utcaművészeti Fesztivál a Fő téren és környékén két napon át: képzőművészek, kézművesek, zenészek és táncosok lepik el a belvárost. Lesz környezetvédelmi témájú meglepetés-performansz Veres Gábor és Jenei Ferenc ötlete alapján, élő festmény Rónaszéki Lindával, szabadtéri fotóstúdió Lutor Katalinnal, a Kilencesben felnőtt irodalmi udvart rendeznek be - helyi képzőművészek megadott szín alapján festenek, kiállítás nyílik és stand up estet is tartanak.


Pavelkovits Petra programszervező hozzátette, külön készülnek a családoknak, gyerekeknek egy kis Meseszigettel a Belső Uránia udvarban, ahol mesekönyvek, előadások, kézműves foglalkozások, közös molinókészítés lesz a porondon. Érdemes lesz kilátogatni a gyerekekkel, és idén először lesz egy komplett táncszigetük is, ahol a hiphoptól a salsán keresztül a berakesekig mindenki el fog látogatni.


A Városháza előtti tér Ökoszigetté változik diákprodukciókkal, méhészeti előadással, és a Vásárcsarnok kistermelőivel. A Savaria téren az elektronikus zene kedvelői találnak maguknak való programot, a Fő téren pedig ismét lesz utcazenepont. A Savaria moziban retro rádió- és telefonkiállítás nyílik, és a művészeti szakgimnázium tanulóinak vizsgafilmjeit vetítik.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.