km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
SZKKA: Remek második félidő, újabb két pont

SZKKA: Remek második félidő, újabb két pont

A női NB/I B-s kézibajnokság 5. fordulójában Vida Gergő alakulata Gyálon szerepelt. A 40. percig tartották a lépést a hazaiak, utána viszont elhúztak Kulcsárék, és magabiztos győzelmet arattak.

Pődör Blanka volt először eredményes, aztán sorra jöttek a vendéggólok: a 6. percben már 5-2-re vezettek Vida Gergő tanítványai. Maradt a két-három találatos differencia, a Tempo nem tudott közelebb zárkózni (7. p.: 3-6). A védekezés egyik oldalon sem állt össze, így a 12. percre 7-9 állt az eredményjelzőn.

A 16. percben elléptek a szombathelyiek először a meccsen néggyel (8-12), jött is a hazai időkérés. A folytatásban mindkét oldalon sok-sok hiba csúszott a játékba, a 28. perben Vida Gergő is magához rendelte alakulatát. A szünetre 17–18 állással vonulhattak a csapatok.  

A 32. percben Orell révén egyenlített a Tempo, sőt, a vezetést is átvette a narancssárga-fekete gárda.  Akadozott a vasiak támadójátéka, 14 perc alatt mindössze háromszor voltak eredményesek Varga Nikiék. Fej-fel mellett haladtak a csapatok (36. p.: 20-20), aztán a házigazda tudott újítani (39. p: 23-21) – Vida Gergő ismét időt kért.

Az egyperces szünet után az SZKKA gyorsan fordított (41. p.: 23-24), de a Tempo részéről megint volt válasz. A hajrára ismét a vendégeknél volt az előny (47. p.: 26-29), Christe fontos hetest védett. Az utolsó tíz percre már eldőlt a két pont sorsa (27-32), Szmolekék végül megérdemelten nyertek.


Tempo KSE – SZZKA 30 - 39 (17-18)
SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok)  - Pődör R. 6, Wutschi 1, Pálffy 5, Kulcsár 3, Pődör B. 10,  Dombi, Varga 1, Szeberényi 2, Szmolek 7, Böhm, Balogh, Kazai 4, Gönczöl. Vezetőedző: Vida Gergő.

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.