km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Teljesen eltörölhetik Ausztriában a maszkviselési kötelezettséget

Teljesen eltörölhetik Ausztriában a maszkviselési kötelezettséget

Nemrég jelentette be a kormány, hogy július 1-től több területen, így a maszkviselés esetében is engedményeket tesz. A közleményt ma azzal egészítették ki, hogy ahol a „3-G-szabály" betartása az előírás, ott a maszkviselési kötelezettséget is hamarosan teljesen eltörlik, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, július 22-től már csak a tömegközlekedési eszközökön és a mindennapi szükségleteket ellátó üzletekben kell majd orrot és szájat eltakaró maszkot viselni, az FFP2-es maszk viselése pedig már csak a kórházakban és a szociális intézményekben lesz kötelező.


Az "Österreich“ napilapnak adott interjújában Sebastian Kurz (ÖVP) szövetségi kancellár azonban azt is kilátásba helyezte, hogy hamarosan már a tömegközlekedési eszközökön és a kereskedelmi egységekben sem kell majd maszkot viselni. "Ázsiában a maszkviselés a kultúra része, Európa országaiban viszont nem. Tehát a maszkviselés nem maradhat állandó állapot nálunk“, idézi az „Österreich“ napilap vasárnapi száma a kancellárt.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Aradi vértanúk: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.