km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Téli olimpia: a NOB további óvintézkedésekre hívta fel a sportolók figyelmét

Téli olimpia: a NOB további óvintézkedésekre hívta fel a sportolók figyelmét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) további elővigyázatossági intézkedésekre hívta fel a téli játékokra utazó sportolók figyelmét a pandémia miatt.

 

Az insidethegame.biz honlapja szerint a szervezők szigorú egészségügyi kézikönyvét kiegészítve a NOB készített egy útmutatót, amely a kiutazás előtti pár napra és a játékok időszakára is tartalmaz ajánlásokat a koronavírus terjedésének megelőzésére.
   

A dokumentum szerint a versenyzőknek utazás előtt célszerű elkerülniük az olyan létesítményeket - mint például a vendéglátó egységeket -, amelyekben kisebb vagy nagyobb tömeggel találkozhatnak. Továbbá a minimumra kell csökkenteniük a fizikai érintkezések számát a zárt buborék rendszerbe érkezésük előtt, amely az olimpián fogja várni őket.
   

A február 4-én kezdődő téli ötkarikás játékok előtt két negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk a versenyzőknek a beutazáshoz, a helyszínen pedig napi tesztelés lesz, ezért az olimpiai faluba érkezést követően is óvatosságra int az ötkarikás testület.
   

Azoknak, akik rendelkeznek koronavírus elleni két oltással, nem kötelező 21 napos karanténba vonulniuk a verseny előtt. A faluból kizárólag a jóváhagyott úti célra szállíthatják el a résztvevőket.
   

A versenyt megelőző buborékban a NOB háromnapos egyéni karantént javasol a kontakt személyeknek. Rájuk - a tokiói játékokhoz hasonlóan - napi két tesztelés és egy másik elkülönített rendszer vár majd az utazást és az étkeztetést illetően. Minden téli olimpián közreműködőnek kötelező felvennie az emlékeztető oltást legkésőbb 14 nappal a játékok előtt.
   

Bár az utóbbi hetekben két kínai városban is szigorításokat vezettek be az új variáns terjedése miatt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt héten azt jelezte, hogy nem számol a fertőzés fokozott kockázatával a téli játékokon. A pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor.

 

Forrás: MTI

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
A kormány bulvárlapjai Pataky Attilával és Nagy Feróval fejtették meg a benzinárhelyzetet
A benzinárstop megszünetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki - írja a Telex.
Decemberi közgyűlés: változó menetrend, pluszkiadások a nehéz gazdasági helyzetben
Elkezdődhet a szentkirályi bölcsőde tervezése, változik a Blaguss menetrendje Herényben, tovább működik az elekromos rollerkölcsönző-hálózat. Többek között ezek a témák szerepelnek a decemberi közgyűlés napirendjén. Novemberben nem tartott rendes ülést a szombathelyi képviselő-testület, ma két hónap aktuális ügyeit vitatják meg. 19 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyal a közgyűlés. A közgyűlést ezúttal is élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.
A Thököly utcai aluljárót és környékét takarították
A Thököly Imre utcai gyalogos aluljárót és annak környékét takarította ma a Szova NZrt., számolt be Horváth Soma alpolgármester Facebook-posztjában.
Zelenszkij lett az év embere a Time-nál
15 évvel azután, hogy a Time magazin Vlagyimir Putyint választotta meg az Év emberének, 2022-ben Volodmir Zelenszkijt és Ukrajna lelkét nevezte meg az év emberének - írja a Nyugat.
Rosszul lett és fának ütközött a sofőr Gencsapátiban
A Gyöngyösfalu felé tartó gépkocsi vezetője haladás közben rosszul lett és hozzátartozója elmondása alapján az eszméletét is elvesztette. A kocsiban két gyerek is ült, szabályosan bekötve, ők sérülés nélkül megúszták a balesetet.