km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Tartalékosan is jól küzdött a Haladás-Viktória a dobogós DVTK-val szemben

Tartalékosan is jól küzdött a Haladás-Viktória a dobogós DVTK-val szemben

A miskolciak csak büntetőből tudták bevenni a szombathelyi kaput, ez viszont győzelmet ért Fórizs Sándor csapatának.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 13. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-0 (1-0)

Diósgyőr: Ádám – Williamson, Nagy M., Palama, Barker – Vigh (Higgins, 62.), Stackel, Sandu, Voila – Byrne (Bradic, 85.), Vachter

Edző: Fórizs Sándor

Haladás-Viktória: Lavinia – Hajba, Horti, Fördős, Kopcsándi – Balogh, Németh Zs. (Urbán, 87.) – Németh A., Csizmadia (Herczeg, 53.), Varga B. (Németh M., 62.) – Szil

Edző: Székely Tibor

Gólszerző: Sandu 26. (büntetőből)

 

Hosszú, kemény felkészülés után és több játékosát is nélkülözni kényszerülve várta a tavaszi rajtot a Haladás-Viktória csapata. A szombathelyieknél Székely Tibor személyében új vezetőedző érkezett a csapathoz, rajta kívül Boanda Lavinia, a román válogatott második számú hálóőre, valamint a csatársorban bevethető Urbán Anett is csatlakozott a kerethez. A vasiak Bíró Barbarára, Gődér Brigittára, Jánosi Ninettára, valamint Harsányi Andreára sem számíthattak, rajtuk kívül pedig a korábban térdműtéten átesett Herczeg Andrea sem volt teljesen egészséges.

 

A klub beszámolója szerint a kezdést követően a miskolciak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényt alakítottak ki, azonban ez csupán játékban mutatkozott meg, helyzetekben nem. A vendégek szervezetten, stabilan védekeztek, a hazaiak pedig nem találták a rést a szombathelyi védelmen. Aztán a félidő derekán büntetőhöz jutott a Diósgyőr, melyet a román Sandu honfitársa kapujába lőtt (1-0). A félidő hátralévő részében sem változott a játék képe, a hazaiak próbálkoztak, de a vasiak nagyot küzdöttek és hatástalanították a diósgyőri támadásokat.

 

A fordulás után is a házigazda dominált, a vendég alakulat két távoli lövéssel veszélyeztetett, de Balogh Henrietta és Németh Adél próbálkozását is védeni tudta Ádám. Az utolsó tíz percet alaposan megnyomta a Haladás-Viktória, Székely Tibor becserélte Urbán Anettet is, akire megpróbálták felívelni a labdákat. Gól azonban már nem esett, így maradt az 1-0-s végeredmény. A kezdőjében hét légióssal felálló diósgyőriek ellen a sok fiatalt a soraiban tudó vasiak kis szerencsével a döntetlent is megszerezhették volna a kevés helyzetet hozó találkozón.

 

Székely Tibor: – A lányok fantasztikus mentalitással egy jó mérkőzést játszottak, olyan csapattól kaptunk ki, amely jelen pillanatban előbbre tart nálunk. Habár a hazaiak nyomás alatt tartottak minket, fájó, hogy egy tizenegyesgóllal kaptunk ki.

 

A szombathelyiek legközelebb március 20-án 11 órakor a szegedi St. Mihály együttesét fogadják a Király Sportlétesítményben.

 

Fotó: Nagy Jácint (a kép a két csapat tavaly októberi kupacsatája alkalmával készült)

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.