km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola egyik 3. osztályos tanulójának. Az osztályba járók jövő keddig karanténba kerültek.

 


Perl János polgármester elmondta, hogy hétfőn értesítette a háziorvos arról, hogy egy 3. osztályos kislány koronavírus fertőzést kapott. Kedden a Klebersberg Intézményfenntartó Központ úgy döntött, hogy a 3. osztályos tanulókat hazaküldik, értesítették a szülőket, akik el is vitték a gyerekeket. A polgármester hozzátette, ha nem lesz újabb megbetegedés, akkor jövő kedden mehetnek ismét iskolába az osztály tanulói. 


A járvány miatt egy új intézkedés is született, a polgármester elrendelte a bölcsődébe és az óvodába a zsiliprendszer visszavezetését, vagyis az intézmény dogozói átveszik a szülőktől a bejáratnál a gyerekeket. Ez nem aratott osztatlan sikert.  Azonban a polgármester szerint minden óvintézkedést meg kell tenniük, mellyel óvhatják a település lakóit. 


Dr. Tordas Dániel csecsemő- és gyerekgyógyász nemrég közösségi oldalán osztotta meg a véleményét az oltás fontosságáról, a delta variáns terjedéséről, az iskolakezdésről. Mint írta, a fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása az esetek többségében enyhébb, de sajnos vannak és lesznek súlyos esetek is. Az eddigi adatok azt mutatták, hogy a gyermekek a felnőttekhez képest kevésbé terjesztik a betegséget, azonban a delta variáns esetében a magasabb fertőzőképesség azt is jelenti, hogy már a kisgyermekek is gyorsan és hatékonyan át tudják adni a vírust a szülőknek/tanáraiknak. Mindezt úgy, hogy ők maguk alig-alig mutatnak tüneteket.


A gyermekek számára a koronavírus elleni védőoltás csupán 12 év felett érhető el, ezért védettségük/biztonságuk érdekében létfontosságú, hogy környezetükben minél több felnőtt be legyen oltva, egy védett “fészekben” teljenek mindennapjaik, legyen az a család, az óvoda vagy az iskola – fogalmazott. 

 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.