km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola egyik 3. osztályos tanulójának. Az osztályba járók jövő keddig karanténba kerültek.

 


Perl János polgármester elmondta, hogy hétfőn értesítette a háziorvos arról, hogy egy 3. osztályos kislány koronavírus fertőzést kapott. Kedden a Klebersberg Intézményfenntartó Központ úgy döntött, hogy a 3. osztályos tanulókat hazaküldik, értesítették a szülőket, akik el is vitték a gyerekeket. A polgármester hozzátette, ha nem lesz újabb megbetegedés, akkor jövő kedden mehetnek ismét iskolába az osztály tanulói. 


A járvány miatt egy új intézkedés is született, a polgármester elrendelte a bölcsődébe és az óvodába a zsiliprendszer visszavezetését, vagyis az intézmény dogozói átveszik a szülőktől a bejáratnál a gyerekeket. Ez nem aratott osztatlan sikert.  Azonban a polgármester szerint minden óvintézkedést meg kell tenniük, mellyel óvhatják a település lakóit. 


Dr. Tordas Dániel csecsemő- és gyerekgyógyász nemrég közösségi oldalán osztotta meg a véleményét az oltás fontosságáról, a delta variáns terjedéséről, az iskolakezdésről. Mint írta, a fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása az esetek többségében enyhébb, de sajnos vannak és lesznek súlyos esetek is. Az eddigi adatok azt mutatták, hogy a gyermekek a felnőttekhez képest kevésbé terjesztik a betegséget, azonban a delta variáns esetében a magasabb fertőzőképesség azt is jelenti, hogy már a kisgyermekek is gyorsan és hatékonyan át tudják adni a vírust a szülőknek/tanáraiknak. Mindezt úgy, hogy ők maguk alig-alig mutatnak tüneteket.


A gyermekek számára a koronavírus elleni védőoltás csupán 12 év felett érhető el, ezért védettségük/biztonságuk érdekében létfontosságú, hogy környezetükben minél több felnőtt be legyen oltva, egy védett “fészekben” teljenek mindennapjaik, legyen az a család, az óvoda vagy az iskola – fogalmazott. 

 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.