km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Karanténba került a táplánszentkereszti iskola 3. osztálya

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola egyik 3. osztályos tanulójának. Az osztályba járók jövő keddig karanténba kerültek.

 


Perl János polgármester elmondta, hogy hétfőn értesítette a háziorvos arról, hogy egy 3. osztályos kislány koronavírus fertőzést kapott. Kedden a Klebersberg Intézményfenntartó Központ úgy döntött, hogy a 3. osztályos tanulókat hazaküldik, értesítették a szülőket, akik el is vitték a gyerekeket. A polgármester hozzátette, ha nem lesz újabb megbetegedés, akkor jövő kedden mehetnek ismét iskolába az osztály tanulói. 


A járvány miatt egy új intézkedés is született, a polgármester elrendelte a bölcsődébe és az óvodába a zsiliprendszer visszavezetését, vagyis az intézmény dogozói átveszik a szülőktől a bejáratnál a gyerekeket. Ez nem aratott osztatlan sikert.  Azonban a polgármester szerint minden óvintézkedést meg kell tenniük, mellyel óvhatják a település lakóit. 


Dr. Tordas Dániel csecsemő- és gyerekgyógyász nemrég közösségi oldalán osztotta meg a véleményét az oltás fontosságáról, a delta variáns terjedéséről, az iskolakezdésről. Mint írta, a fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása az esetek többségében enyhébb, de sajnos vannak és lesznek súlyos esetek is. Az eddigi adatok azt mutatták, hogy a gyermekek a felnőttekhez képest kevésbé terjesztik a betegséget, azonban a delta variáns esetében a magasabb fertőzőképesség azt is jelenti, hogy már a kisgyermekek is gyorsan és hatékonyan át tudják adni a vírust a szülőknek/tanáraiknak. Mindezt úgy, hogy ők maguk alig-alig mutatnak tüneteket.


A gyermekek számára a koronavírus elleni védőoltás csupán 12 év felett érhető el, ezért védettségük/biztonságuk érdekében létfontosságú, hogy környezetükben minél több felnőtt be legyen oltva, egy védett “fészekben” teljenek mindennapjaik, legyen az a család, az óvoda vagy az iskola – fogalmazott. 

 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.