km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Virággal és verssel köszöntötték a nőket

Virággal és verssel köszöntötték a nőket

Március 9-én a táplánszentkereszti művelődési házba várták a település lányait, asszonyait, hogy méltó módon köszöntsék őket nőnap alkalmából.

 

A különleges köszöntőre Gájer Bálint, a „swing hercege”; a „The Voice” című tehetségkutató verseny ezüstérmese érkezett, s sármos külseje mellett egy igazán hangulatos, táncra perdítő 1 órás koncerttel kedveskedett a hölgyeknek. 


Perl János polgármester is köszöntötte a nőket. Először Szent II. János Pál pápa a Nők IV. Világkonferenciája alkalmából Levél a nőknek című írásából olvasott fel az összegyűlt hölgyeknek egy részletet. Ezt követően emlékeztetett mindenkit arra, hogy Táplánszentkereszten a nők milyen fontos pozícióban vannak, milyen nélkülözhetetlen feladatokat látnak el. A Polgármesteri Hivatalban az összes munkatárs nő. A bölcsőde, az óvoda, a konyha, a szociális alapellátó, a könyvtár, a művelődési ház dolgozói mind nők. Vagyis a nők gondoskodnak a község működtetéséről, a kisgyerekekről, az étkeztetésről, a rászorulókról, a kultúráról. Hozzátette, azért ők sem tudnak meglenni teljesen a férfiak nélkül, két férfi – a polgármester és a karbantartó – segíti munkájukat. 


A polgármester nem érkezett üres kézzel, a köszöntő mellett virággal is kedveskedett a hölgyeknek. Egy röpke kis játék is helyet kapott ezen az estén, felavatták a napokban elkészült szerencsekerék játékukat, melynek segítségével további apró ajándékokkal lepték meg a nőket. 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.