km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Rejtvények útvesztőiben Táplánszentkereszten

Rejtvények útvesztőiben Táplánszentkereszten

A rejtvényfejtők világnapja és a házasság hete kapcsán Táplánszentkereszt Önkormányzata Kvízestet szervezett múlt szombaton a művelődési házban, melynek témája: "A Nő és a Férfi – avagy házasságban élni jó?!" volt. A rejtvények többségének alapját a rég- és közelmúlt legjobb és legviccesebb reklámjai, filmjei és sorozatai szolgáltatták.

 

Nagy volt a sürgés-forgás február 5-én a művelődési házban, sokan jelentkeztek az önkormányzat által meghirdetett kvízestre. A mostani szórakoztató estnek előzménye is volt, hiszen tavaly ősszel egy próbajátékot hirdettek meg. Annak a sikere és résztvevőinek pozitív visszajelzései bátorították a szervezőket arra, hogy szélesebb körben is meghirdessék a programot.  


Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni a kvízestre, szép számmal gyűltek össze, tíz csapat szerette volna megmérettetni magát. A vírushelyzet azonban közbeszólt, így kevesebb létszámmal, de ugyanolyan jó hangulatban telt az est. A játékot profi kvízmester vezette, az egyszerű logikai feladványoktól a zenés-filmes kérdéseken át a kép-és betűrejtvényekig mindenféle fejtörőn mérhették össze tudásukat a játékosok. A 3 órányi játék hamar elröppent rengeteg nevetés közepette. 


Mivel a kvíz után a hangulat a tetőponton volt, a kvízmester más meglepetéssel is készült: egy új szerzeményt is hozott magával Táplánszentkeresztre, egy azonnali válaszadásra alkalmas elektromos készüléket osztott ki a csapatok között, így gombnyomásra folytatódhatott a vetélkedés. Levezetésképpen pedig bingót játszottak a csapatok. 


A vetélkedőt a „Nincs 2 négy nélkül" nevű csapat nyerte, akik elvihették magukkal a Táplánszentkereszti Kvízest Legjobb Csapata vándorkupát. A szervezők azt ígérték, hogy tavasszal lesz lehetőség megküzdeni ismét a kupáért, a terveik szerint negyedévente lehetne harcba indulni a legjobb csapatnak járó címért. 


Dávid-Tóth Andrea hozzátette, hogy nagyon elégedett volt a programmal, hiszen helyben kínáltak kikapcsolódási lehetőséget a játékos kedvűeknek, igazi közösségépítő est volt. 


Februárban további programokkal kedveskednek a helyieknek, február 26-ra télűző forraltbor-főző versenyt hirdetnek. A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzat adja ajándékba, a kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri pedig majd a közönség lesz, ugyanis mindenki értékelő lapot kap, melyet kóstolás után lehet kitölteni. Míg a felnőttek a forraltborokat kóstolják, addig a gyermekeket a művelődési ház várja, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától pedig Molnár Orsi fergeteges farsangi, télűző családi koncertjével koronázzák meg a közös délutánt, ahová akár jelmezben is lehet érkezni. A nevezéseket február 20-ig várják telefonon vagy e-mailben (06 70 505 6404; programtaplanszentkereszt@gmail.com). 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.