km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Rejtvények útvesztőiben Táplánszentkereszten

Rejtvények útvesztőiben Táplánszentkereszten

A rejtvényfejtők világnapja és a házasság hete kapcsán Táplánszentkereszt Önkormányzata Kvízestet szervezett múlt szombaton a művelődési házban, melynek témája: "A Nő és a Férfi – avagy házasságban élni jó?!" volt. A rejtvények többségének alapját a rég- és közelmúlt legjobb és legviccesebb reklámjai, filmjei és sorozatai szolgáltatták.

 

Nagy volt a sürgés-forgás február 5-én a művelődési házban, sokan jelentkeztek az önkormányzat által meghirdetett kvízestre. A mostani szórakoztató estnek előzménye is volt, hiszen tavaly ősszel egy próbajátékot hirdettek meg. Annak a sikere és résztvevőinek pozitív visszajelzései bátorították a szervezőket arra, hogy szélesebb körben is meghirdessék a programot.  


Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni a kvízestre, szép számmal gyűltek össze, tíz csapat szerette volna megmérettetni magát. A vírushelyzet azonban közbeszólt, így kevesebb létszámmal, de ugyanolyan jó hangulatban telt az est. A játékot profi kvízmester vezette, az egyszerű logikai feladványoktól a zenés-filmes kérdéseken át a kép-és betűrejtvényekig mindenféle fejtörőn mérhették össze tudásukat a játékosok. A 3 órányi játék hamar elröppent rengeteg nevetés közepette. 


Mivel a kvíz után a hangulat a tetőponton volt, a kvízmester más meglepetéssel is készült: egy új szerzeményt is hozott magával Táplánszentkeresztre, egy azonnali válaszadásra alkalmas elektromos készüléket osztott ki a csapatok között, így gombnyomásra folytatódhatott a vetélkedés. Levezetésképpen pedig bingót játszottak a csapatok. 


A vetélkedőt a „Nincs 2 négy nélkül" nevű csapat nyerte, akik elvihették magukkal a Táplánszentkereszti Kvízest Legjobb Csapata vándorkupát. A szervezők azt ígérték, hogy tavasszal lesz lehetőség megküzdeni ismét a kupáért, a terveik szerint negyedévente lehetne harcba indulni a legjobb csapatnak járó címért. 


Dávid-Tóth Andrea hozzátette, hogy nagyon elégedett volt a programmal, hiszen helyben kínáltak kikapcsolódási lehetőséget a játékos kedvűeknek, igazi közösségépítő est volt. 


Februárban további programokkal kedveskednek a helyieknek, február 26-ra télűző forraltbor-főző versenyt hirdetnek. A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzat adja ajándékba, a kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri pedig majd a közönség lesz, ugyanis mindenki értékelő lapot kap, melyet kóstolás után lehet kitölteni. Míg a felnőttek a forraltborokat kóstolják, addig a gyermekeket a művelődési ház várja, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától pedig Molnár Orsi fergeteges farsangi, télűző családi koncertjével koronázzák meg a közös délutánt, ahová akár jelmezben is lehet érkezni. A nevezéseket február 20-ig várják telefonon vagy e-mailben (06 70 505 6404; programtaplanszentkereszt@gmail.com). 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak