km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Tapétavágóval vágta meg az arcát, pénzbüntetést kapott

Tapétavágóval vágta meg az arcát, pénzbüntetést kapott

A Szombathelyi Járásbíróság az I. rendű vádlottal szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetővégzésben 220.000 forint pénzbüntetést szabott ki, míg a II. rendű vádlottat – aki a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérte mivel álláspontja szerint jogos védelmi helyzetben volt – garázdaság vétsége miatt 80.000 forint pénzbüntetésre ítélte, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a kötekedő magatartást tanúsító I. rendű vádlott 2018. április 28-án 4 óra körül egy szombathelyi kávézó teraszán – ittas állapotban – szóváltásba keveredett a II. rendű vádlottal. Az I. rendű vádlott a vita során a kávézó belső helyiségébe ment, ahová a II. rendű vádlott a „szikét rántasz rám?!” szavak kíséretében követte, majd a kávézóban – ahol a szóváltás folytatódott – a II. rendű vádlott megütötte az I. rendű vádlottat, és köztük rövid dulakodás alakult ki. Ezt követően az I. rendű vádlott a kávézóból az utcára távozott, ahová a II rendű vádlott utána ment, végül az I. rendű vádlott mintegy 100 méterre a kávézótól egy tapétavágó szikével megvágta a II. rendű vádlottat az arcán. A II. rendű vádlott a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, azonban tekintettel az elkövetés eszközére, az elkövetés módjára, a támadott testtájék anatómiai helyére, a bekövetkezett sérülésnél súlyosabb sérülés kialakulásának közvetlen reális lehetősége is fennállt.


A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a kávézó vendégeiben és dolgozóiban, illetve az utcán tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.


A büntetővégzés az I. rendű vádlottra már korábban jogerőre emelkedett. A II. rendű vádlott jogos védelmi helyzetre való hivatkozását a bíróság nem találta megalapozottnak, a vonatkozásában hozott ítéletet jogerős.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.