km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Tapétavágóval vágta meg az arcát, pénzbüntetést kapott

Tapétavágóval vágta meg az arcát, pénzbüntetést kapott

A Szombathelyi Járásbíróság az I. rendű vádlottal szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetővégzésben 220.000 forint pénzbüntetést szabott ki, míg a II. rendű vádlottat – aki a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérte mivel álláspontja szerint jogos védelmi helyzetben volt – garázdaság vétsége miatt 80.000 forint pénzbüntetésre ítélte, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a kötekedő magatartást tanúsító I. rendű vádlott 2018. április 28-án 4 óra körül egy szombathelyi kávézó teraszán – ittas állapotban – szóváltásba keveredett a II. rendű vádlottal. Az I. rendű vádlott a vita során a kávézó belső helyiségébe ment, ahová a II. rendű vádlott a „szikét rántasz rám?!” szavak kíséretében követte, majd a kávézóban – ahol a szóváltás folytatódott – a II. rendű vádlott megütötte az I. rendű vádlottat, és köztük rövid dulakodás alakult ki. Ezt követően az I. rendű vádlott a kávézóból az utcára távozott, ahová a II rendű vádlott utána ment, végül az I. rendű vádlott mintegy 100 méterre a kávézótól egy tapétavágó szikével megvágta a II. rendű vádlottat az arcán. A II. rendű vádlott a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, azonban tekintettel az elkövetés eszközére, az elkövetés módjára, a támadott testtájék anatómiai helyére, a bekövetkezett sérülésnél súlyosabb sérülés kialakulásának közvetlen reális lehetősége is fennállt.


A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a kávézó vendégeiben és dolgozóiban, illetve az utcán tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.


A büntetővégzés az I. rendű vádlottra már korábban jogerőre emelkedett. A II. rendű vádlott jogos védelmi helyzetre való hivatkozását a bíróság nem találta megalapozottnak, a vonatkozásában hozott ítéletet jogerős.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.
KÖNYVnyERŐ Szabados Ágival a Berzsenyi könyvtárban
Hétfőn 5 órakor ismét Szabados Ági lesz a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége. A Nincs időm olvasni kihívás ötletgazdája ezúttal a KÖNYVnyERŐ kötetről beszélget Kemény Katalinnal.